‘Els cossos agredits’, exposició d’Anna Moner i Sebastià Carratalà a Vila-real

7 maig 2015 01:00h

Redactaveu / Vila-real.

A partir d’aquesta vesprada, i fins al 28 de juny, es podrà visitar a El Convent, Espai d’Art, de Vila-real, l’exposició ‘Els cossos agredits’, d’Anna Moner i Sebastià Carratalà, artistes i columnistes de La Veu del País Valencià.

La mostra de El Convent, Espai d’Art, presenta una sèrie d’obres representatives del treball dut a terme els últims anys per Moner i Carratalà en què es pot apreciar el canvi significatiu operat, tant des del punt de vista formal com conceptual, respecte als plantejaments d’etapes anteriors.

Totes les peces, des de les de gran format fins a les més petites, estan fetes amb la mateixa tècnica: oli sobre alumini fregat i tallat o foradat, o fins i tot colpejat, ja que –segons els artistes- aquest procediment els ofereix múltiples possibilitats i els permet d’arribar als resultats buscats.
 

 
El títol dóna una idea de les qüestions conceptuals que l’equip artístic aborda, tot tenint en compte que fa referència tant als cossos representats –pertanyents a clàssics de la pintura i del cinema- com al cos real del mateix quadre, el format per la capa pictòrica i el suport. Com escriu Anna Moner al catàleg: “Delicadament cruels, aquestes imatges proposen lectures diverses que transiten la frontera entre el món de l’art i la quotidianitat, i reclamen atenció des de la commovedora rigidesa que les manté atrapades en el temps i l’espai de la representació, un abisme al qual ens exhorten a guaitar i que, com afirmava Nietzsche, si mires llargament i intensa, al final et retorna la mirada”.

També en aquest sentit apunten les paraules de Sebastià Carratalà quan hi reflexiona al voltant “del problema de la multiplicitat semàntica del llenguatge visual, conseqüència de l’acumulació de capes i de les contínues interferències que s’hi produeixen, tant entre si com, òbviament, entre aquests estrats i els qui s’hi acosten”. Una qüestió que en ‘Els cossos agredits’ s’obri inevitablement a “connotacions culturals, de gènere, ambientals i lingüístiques”. És per aquest motiu que Carratalà acaba dient: “Conscients que l’obra plàstica constitueix el lloc de la intertextualitat, la cruïlla on conflueixen les vies provinents de l’interior i de l’exterior de l’art, deixem que l’al·legoria amare aquest territori i l’òmpliga dels sentits que cada espectador hi vulga aportar”.
 

Vista l'exposició 'Els cossos agredits', El Convent, Espai d'Art, Vila-real

L’exposició que s’inaugura aquesta vesprada, a les 19,00 hores, i romandrà oberta fins a finals de juny, suposa una excel·lent oportunitat per veure l’obra recent d’aquest equip artístic de llarga trajectòria.
next