La PDaD col·labora amb el llibre ‘Tot un país per decidir’

La Plataforma pel dret a decidir ha estat convidada per Esquerres per la Independència per col·laborar en el llibre ‘Tot un país per decidir. El llibre dels colors per la República Catalana independent’
9 maig 2015 01:00h
Presentació del llibre 'Tot un país per decidir'.

RedactaVeu / València.
 
La Plataforma pel dret a Decidir (PDaD) col·labora amb el llibreTot un país per decidir. El llibre dels colors per la República Catalana independent’. Aquesta s'ha materialitzat en una col·laboració en la salutació del llibre, el qual podeu descarregar o llegir online en aquest enllaç.

El text de col·laboració ha sigut realitzat per Antoni Infante, coordinador de la PDaD, sota el títol ‘Salutació des del País Valencià’ que figura en la publicació i que és el següent:

“Des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià PDaD, seguim amb tots els detalls que ens és possible, els esdeveniments que venen produint-se cada dia de manera més accelerada a Catalunya. A més d’aprendre de les experiències populars, que vivim com a pròpies i de la transformació veritablement revolucionària que a nivell de consciencia es constata, analitzem com es gestiona eixe cabal independentista des de les instancies polítiques aferrades a un institucionalisme incapaç d’adaptar-se sense posar en qüestió la seva pròpia supervivència.  

El seguit de mobilitzacions i lluites populars que des de fa dècades venen realitzant-se, les grans manifestacions convocades per la PDD, el procés de les consultes independentistes, la constitució de l’ANC i totes les seves sectorials i territorials, les convocatòries de les darreres diades de l’11 de setembre, el referèndum del 9N, la campanya pel SÍ SÍ i especialment la de L’Esquerres pel SÍ SÍ, han vingut a confirmar dues qüestions. La primera, que tot l’avanç produït al sí de la societat catalana envers el procés independentista ha està i estarà suportat per l’empeny de les classes populars. La segona que aquests espais populars no són neutres, sinó que són l’espai de lluita ideològica on es juga l’hegemonia social i política.
 

L’aparició d’Esquerres per la Independència, apareix així com la continuïtat lògica que des del País Valencià i especialment des de la PDaD, saludem amb tot de joia i complicitat i vos encoratgem a continuar en eixa línia que s’ha demostrat tant i tant encertada.

La nostra situació però és troba a hores d’ara en un altre estadi. El procés d’alienació ideològica imposat durant el franquisme i legitimat des de la reforma post franquista, així com també la manca d’encert a l’hora d’explicitar les propostes rupturistes, ens obliga ha fer un exercici de deconstrucció del discurs polític i poder emplaçar a les classes populars des de plantejaments supra partidistes.
 

Un moment de l'acte de presentació. Foto: La Veu.

La PDaD del PV no naix doncs, com a còpia impossible de la PDD, ni de cap altra expressió sorgida del procés català, sinó que respon a tres necessitats bàsiques i prèvies del PV, per poder fer a posteriori el transit cap estadis on, aleshores sí, ens trobarem amb vosaltres i amb tota la gent que treballa per similars objectius. Aquestes necessitats són: El Dret a Decidir, com a procés d’apoderament individual, col·lectiu i de País. La Ruptura Democràtica amb el Règim del 78, i l’obertura d’un Procés Constituent propi al País Valencià que respon a la nostra realitat de subjecte polític propi per història i per la realitat de la presa de consciència de la seva població”.

Podeu descarregar o llegir online  el llibre ‘Tot un país per decidir. El llibre dels colors per la República Catalana independent’ en aquest enllaç.


next