Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘La major amenaça és que el PP continue governant’ al PV

RedactaVeu / València.

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest divendres, durant la seua intervenció en el debat de la Cadena Ser, que “l’única amenaça que pot caure sobre la Comunitat Valenciana és que continue governant el PP, que és el partit que ha fet inviable la Generalitat” pel que ha reiterat que no permetrà que “un partit tap per al progrés de la Comunitat seguisca al capdavant del Consell”.

“Necessitem obrir un temps en el qual el consens ha de ser fonamental i jo vull ser un president de diàleg, però no permetré que el PP torne a governar perquè ens està fent un dany enorme”, ha remarcat.

Puig ha destacat durant la seua intervenció que és necessari obrir una nova etapa en política en la qual “el diàleg siga fonamental” i ha realitzat un balanç de la situació en la qual es troba el País Valencià “perquè tenim un potencial enorme per a ser una de les regions més avançades d’Europa, però desgraciadament no és així perquè després de 20 anys de governs de dreta tenim 12 punts menys de renda per càpita, alts índexs de fracàs escolar, un 31% d’exclusió social i ens hem quedat sense caixes d’estalvi”, una situació a la qual cal sumar “una enorme taca de corrupció que ha provocat el PP”.

“És necessari passar pàgina”

Per açò, ha subratllat que “és necessari passar pàgina”, perquè tot això ha passat perquè el Consell “ha utilitzat el poder en benefici propi i no de la societat” i ha demanat “que ningú tinga por al canvi, perquè és el canvi el que farà superar la situació d’emergència social en la qual ens trobem”.

Imatge de Ximo Puig durant el debat celebrat aquest divendres. Foto: La Veu.

A més, el candidat socialista ha lamentat les “falses propostes” del PP i ha recordat que, en els últims anys, no ha fet més que pujar els impostos, “i el pitjor que han posat són els 40.000 milions de deute que no sabem qui pagarà”.

Per açò, ha proposat la necessitat d’un pacte intergeneracional, “perquè els joves no poden tenir un futur pitjor que el nostre i és evident que el PP no està donant un futur millor a les noves generacions”. En aquest sentit, Puig ha subratllat la seua intenció d’engegar els Pactes de la Generalitat “per a acordar una estratègia econòmica seriosa de futur i acabar amb la corrupció i el servilisme cap al Govern central”.

Comparteix

Icona de pantalla completa