Diari La Veu del País Valencià
Emotiva presentació de La Veu a Girona

RedactaVeu / Girona.

L’auditori Josep Irla de la ciutat de Girona (el Gironés) va ser l’escenari d’un acte de germanor entre dos cultures unides pel mateix vehicle comunicatiu, la llengua. L’acte va ser presentat, ideat i executat pel dinamitzador cultural Jaume Piquer, qui amb el seu treball va fer possible un agermanament que aplegà un gran nombre de valencians que viuen a una de les ciutats més belles del territori català. Piquer va mostrar als assistents tot un seguit de mostres d’agermanament entre ambdues terres, com els noms de carrer que podem trobar a Girona o l’església de Sant Feliu de Xàtiva i la seua relació amb la basílica de Sant Feliu de Girona.

Amb el meravellós entorn que ofereix l’exposició ‘Girona, Temps de flors’, un exuberant espectacle de què poden gaudir els qui visiten la ciutat durant aquesta època de l’any, i que engalana els carrers del centre històric de la ciutat amb els infinits colors i el flaire únic de milers de flors, s’emmarcà un acte que va comptar amb la participació d’alguns companys valencians que, fent una breu exposició, mostraven als assistents les diferents característiques que el català té al País Valencià. Anècdotes divertides i històries amables arribades des de la Llosa de Ranes, el Camp d’Elx, Xàtiva, Vinaròs o Otos, que compartien l’enyorança de viure lluny de la terra que els va donar vida. A més, l’acte va comptar amb un toc poèticomusical. En concret, Núria Agulló del Camp d’Elx (Vinalopó Mitjà) va emplenar de sentiments la sala amb una potent interpretació de la Cançó de llaurador d’Ovidi.
Foto: La Veu.

L’editor del digital valencià, Moisès Vizcaino. Foto: La Veu

Finalment, va arribar el moment de presentar el diari. Moisès Vizcaino, editor i coordinador de La Veu del País Valencià, va fer una exposició contundent seguint l’ordre de deu punts fonamentals del projecte basats en deu conceptes que fan possibles que La Veu continue cada dia oferint informació en la nostra llengua. Destacà sobretot el treball d’un equip que es supera cada dia davant les dificultats i fa realitat el somni de poder mantenir viu un projecte que ve a cobrir el buit informatiu amb la nostra llengua que hui dia patim els valencians.

Eduard Ferrando, responsable del Departament de Llengua de La Veu, durant l’acte de presentació. Foto: La Veu.

Per la seua part, Eduard Ferrando del Departament de Llengua, va destacar la dificultat de treballar amb la llengua des del País Valencià i va fonamentar la seua exposició en la tasca divulgativa que fa el diari per a aquelles associacions que treballen en defensa de la llengua i la normalitat de fer-ho sempre tot en valencià.

L’acte el va cloure Alexandre Hernández de Xàtiva, qui va acabar d’encongir els cors dels allà presents, tots dempeus i visiblement emocionats, amb una excelsa interpretació de la Muixeranga amb violoncel. Un final perfecte per a un moment inoblidable.

En definitiva, un acte important que ve a demostrar que fora d’opinions partidistes i interessades, compartir una llengua és sense dubte un argument indestructible per sentir-nos germans.

Jaume Piquer. Foto: La Veu

Comparteix

Icona de pantalla completa