Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia demana 20 anys de presó per a Sanz per abús sexual a 3 periodistes de RTVV
RedactaVeu /EP / València

La secció quarta de l’Audiència Provincial de València va decidir el passat mes d’abril obrir judici oral a Sanz per presumpte abús sexual en el treball, confirmant d’aquesta forma l’acte de conclusió de la causa, dictat pel jutjat instructor.

La causa va eixir a la llum al febrer de 2010, quan tres treballadores de RTVV van denunciar als jutjats de Paterna a Sanz, exnúmero dos de RTVV, i van relatar vexacions sexuals, amenaces i por. Descrivien trobades, a petició de Sanz, al despatx d’aquest i uns altres en el seu apartament a Canet (València), en els quals suposadament se’ls demanaven favors sexuals.

Favors de naturalesa sexual i situació ‘intimidatòria i humiliant’

Poc més d’un any després, al juliol de 2011, el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Paterna va processar a Sanz per un delicte sexual en el treball cap a aquestes tres treballadores en considerar que hi havia indicis que l’acusat -destituït del seu càrrec públic al maig de 2010 després de les denúncies- es va prevaldre del seu lloc per a sol•licitar entre els anys 2007 i 2010 favors de naturalesa sexual a aquestes tres periodistes. Amb açò, el jutge estimava que s’havia creat en aquestes persones una situació “greument intimidatòria i humiliant”.

El jutge li va imputar a Sanz un delicte d’abús sexual dels articles 181.3 i 181.4 del Codi Penal, als quals correspon una pena de fins a 10 anys de presó. El magistrat considerava que existeixen en l’actuació del processat indicis racionals de criminalitat en qualitat d’autor, conclusió a la qual va arribar per les declaracions de les víctimes i dels testimonis.

Sanz ocupava un càrrec en RTVV des de 1995; va ser president del PP a València entre 1993 i 1994, presidència que va deixar després de divulgar-se un enregistrament en la qual deia que estava en política per a “folrar-se”, que li va ser gravada a propòsit de l’adjudicació suposadament irregular dels mapes sonor i verd de Benidorm (Alacant) a una empresa.

Comparteix

Icona de pantalla completa