El PSPV aposta per millorar la gestió de les polítiques d’habitatge

Mitjançant una “òptima” coordinació de les administracions, segons ha apuntat la candidata socialista a les Corts María José Salvador durant la trobada celebrada amb els degans dels Col•legis d'Arquitectura per a cercar mesures que dinamitzen el sector
9 maig 2015 01:00h
RedactaVeu / València

La candidata socialista a les Corts María José Salvador, en una reunió que ha mantingut al Col•legi d'Arquitectura de València amb el degà del País Valencià, Rafael Durà, a més de cada degà de les comarques, ha manifestat que considera “fonamental” crear un instrument públic específic i potent per a la gestió de l'habitatge, la rehabilitació i la millora urbana de manera que “es done resposta als reptes de l'habitatge i de la millora urbana”.

“Açò ajudaria a combinar les diverses tècniques del dret públic i dret privat; a afavorir una estructura suficient per a desplegar les polítiques amb l'objectiu polític de plena eficàcia i màxima proximitat, a més de ser una mostra pel nostre compromís d'avaluació i transparència de les polítiques desplegades”, agrega la candidata.

Així mateix, Salvador ha assenyalat que “és primordial confeccionar una estructura per a la gestió amb capacitat per a coordinar i cooperar amb ‘oficines d'habitatge i ciutat’ a nivell local, executar les polítiques i decisions estratègiques com també anar en la línia d'una gestió integrada de les actuacions públiques i concertació amb altres ens de caràcter públic o privat” al mateix temps que ha subratllat “la importància de crear un sistema d'informació urbana públic i accessible, per a elaborar els diagnòstics adequats per a la presa de decisions dels agents públics i privats”.

Entre les premisses del PSPV figura un model de govern obert sustentat en l'accés a la informació sobre les polítiques a emprendre, la participació en el seu desenvolupament i la col•laboració de tots els sectors i agents implicats així com l'aposta per un model de gestió i de coordinació de les administracions per a millorar la gestió de les polítiques d'habitatge.
 

Des del Col•legi d'Arquitectes es van llançar una sèrie de propostes que els socialistes estudiaran per a poder engegar-les i que fan referència a aplicar mesures relacionades amb la millora d’estructura dels habitatges, eficiència energètica i accessibilitat, ja que el 50 per cert dels habitatges del País Valencià són anteriors als anys 80. Una mesura que ajudaria la generació d'ocupació.

Una altra de les propostes que s'ha tractat és la d’impulsar una Llei d'Arquitectura i Preservació del Patrimoni Històric Artístic i, finalment, signar un conveni amb el Col•legi d'Arquitectes per aprofitar l'Oficina de Contractació que disposen per a tot el relacionat amb l'obra pública. Una mesura que afavoriria la transparència perquè aquests contractes es gestionarien des del Col•legi d'Arquitectes.


 
next