Diari La Veu del País Valencià
Oriola farà una auditoria energètica per estalviar mig milió a l’any
EFE / Oriola

La regidoria d’Infraestructures d’Oriola ha anunciat la licitació d’una auditoria energètica per a la posterior contractació del servei de gestió integral amb l’objectiu d’estalviar al voltant de mig milió d’euros a l’any.

Aquesta iniciativa està inclosa en el programa d’implantació del nou reglament d’eficiència energètica de l’ajuntament, presentant per la responsable d’aquesta àrea, Antonia Moreno (PSPV), que ha afegit “l’auditoria ens ha de dir quines possibilitats d’estalvi tenim en relació amb el consum actual”. A hores d’ara, l’enllumenat públic suposa una factura en edificis públics i vials de 4,5 milions d’euros anuals.

Segons Moreno, “només el viari costa 2,6 milions a l’any, el manteniment de la brigada 270.000 euros, el de la costa 375.000 euros, en despeses de reposició 115.000 euros i en petites inversions uns altres 90.000 euros”. La finalitat de tot açò és que, en un període de 10 anys aconseguirem un estalvi que serà progressivament incrementat a mesura que passe el temps i es consolide la tornada de la inversió. Tanmateix aquesta tasca hauria d’haver-se plantejat “molt abans” perquè el consum energètic d’Oriola és “insostenible”.

El plec de condicions tècniques de l’auditoria l’ha redactat l’enginyer d’Infraestructures, Pedro García Sepulcre, i serà traslladat, segons Moreno, als grups municipals de l’oposició “perquè facen les aportacions oportunes”.

La socialista ha advertit que aquesta auditoria servirà, en primer lloc, per conèixer el nombre de punts d’enllumenat existents, fins ara desconegut, que poden passar de 42.000 i fins i tot, pot ser que alguns estiguen en llocs privats.

D’altra banda i en relació amb aquest assumpte, l’ajuntament s’ha adherit a la iniciativa L’hora del planeta, impulsada per WWF i, d’aquesta forma, dissabte apagarà els llums de la pujada al Seminari i els de la plaça del Carmen entre les 20.30 i les 21.30 hores.

A aquesta iniciativa d’àmbit mundial s’han unit fins avui 171 ciutats espanyoles, una desena d’aquestes del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa