Diari La Veu del País Valencià
Morera: Necessitem un concert econòmic com a Euskadi i Navarra
Xavi Pérez / València

El portaveu nacionalista ha assenyalat que “l’única solució per a acabar amb la crisi al País Valencià és tenir un concert econòmic responsable; açò ja està inventat a Navarra i a Euskadi”. A més, ha afegit, “aquest sistema de finançament ha de ser exportable a tot l’estat”. Morera demana una Agència Tributària pròpia valenciana, però que solament aporte un 3 % del Producte Interior Brut (PIB), i no com ara que suposa un 6,5 %”.

D’altra banda ha assenyalat que s’ha d’impulsar els nostres empresaris perquè creen ocupació i riquesa i que la Coalició Compromís “advoca per rescatar les persones i per a açò fan falta empresaris”.

Sobre la situació política actual ha afirmat que el culpable de la situació econòmica, política i institucional és “el desgovern de Fabra, perquè ha sigut un mal patró del vaixell. El resultat és un deute públic que ja arriba als 30.000 milions d’euros”. L’altra causa dels mals del País Valencià “és la ‘partitocràcia’ del PP-PSOE que s’han allunyat de la societat i de les institucions”.

“No tenim amo i no compartirem govern amb ningú que no siga lliure per prendre les decisions que calga prendre per fer millor la vida a les persones”, ha dit el Síndic.

Morera ha posat com a solució al dèficit de la Generalitat “una quitació d’11.000 milions d’euros que ens deu l’estat i començar a liderar coses pròpies a l’estat espanyol”. Assegura també que Compromís està preparada per a governar, però l’únic pacte que veu possible és el del PP-PSOE, encara que augura un futur canvi en les pròximes eleccions.

L’acte ha sigut presentat pel diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, qui ha lloat el treball d’Enric Morera i la fidelitat que ha tingut amb el País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa