El 3r Aplec de Mariola es celebrarà a Agres a l’octubre

La localitat del Comtat encara el repte de la consolidació de l'esdeveniment del 2 al 4 d’octubre amb el lema ‘Escola rural, pobles vius’
12 maig 2015 01:00h
Convent d'Agres.
RedactaVeu / València

Un any més l'Assemblea dels Pobles de la Mariola malda per ajuntar la festa, la cultura popular i la reivindicació en una nova edició de l'Aplec de la Mariola. La tercera trobada tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 d'octubre al poble d'Agres amb el lema ‘Escola rural, pobles vius’.

Com en les dues edicions anteriors, l'Aplec girarà entorn a una temàtica d'especial importància al poble amfitrió. Enguany l'organització posarà les mirades en la situació dels Col•legis Rurals Agrupats (CRA), ja que, subratllen els organitzadors, “diferents pobles de l'àmbit mariolenc compten amb els CRAs com a únic centre educatiu oficial per als seus xiquets”. El cas d'Agres, és, apunten, “particularment destacable” perquè el Col•legi Públic El Teix “va estar tancat durant vora dos cursos escolars”.

“Tindrem xarrades i activitats sobre l'educació als entorns rurals, però també tindrem la fireta, els sopars, les excursions i molta cultura tradicional, amb grans novetats. I, per descomptat, els concerts a la nit!” així es manifesta Carlos Belda, de Joves de la Serra Mariola, entitat amfitriona d'aquesta edició, qui ha avançat que estan intentant introduir “millores logístiques”, com la zona d'acampada, i destaca que a Agres es pot arribar amb tren.
 

Logotip de la tercera edició. 

Així mateix, l'organització ja ha avançat que hi haurà una festa de presentació a Agres durant l'estiu. També han presentat la nova imatge corporativa per a aquest Aplec.
 

 
 

 


next