Diari La Veu del País Valencià
Carlos Fabra dimiteix com a president d’Aerocas després de l’obertura del judici
EFE / Europa Press / Castelló

El Jutjat d’Instrucció número 15 de Nules ha decretat, en una resolució contra la qual no cap recurs, l’obertura de judici oral contra qui fou també president provincial del PP de Castelló. La interlocutòria manté la fiança de 4,2 milions d’euros que se li va imposar i insta l’Audiència de Castelló a fixar la data de la vista oral, ja que aquest òrgan és qui té la competència per poder jutjar-lo.

El vicepresident de la Generalitat, José Císcar, assumirà la presidència d’Aerocas, un nomenament que serà ratificat en el pròxim Consell d’Administració de l’empresa pública. Fonts del Govern valencià han valorat la dimissió de Carlos Fabra com una decisió “assenyada” i un “gest que s’agraeix”.

Carlos Fabra ha manifestat que la seua decisió és “irrevocable” i que ja va anunciar que quan s’ordenara l’obertura del judici oral presentaria la seua dimissió. Fabra ha afirmat estar “molt satisfet” per l’obertura de judici oral.

El titular del Jutjat d’Instrucció ha decretat l’obertura de judici oral. Així ho ha acordat el jutge Jacobo Pin, en una interlocutòria amb data d’aquest divendres, en què obri judici oral contra Carlos Fabra, en compliment de la decisió de la Sala del Penal del Tribunal Suprem, que el febrer passat va estimar els recursos presentats per l’advocat de l’Estat, Ministeri Fiscal i Unió de Consumidors, i ha acordat tornar a l’instructor tots els actes per a “amb absoluta llibertat de criteri”, dictar una nova interlocutòria amb els delictes imputats a l’exdirigent popular.

Així, el jutge instructor inclou en la imputació el delicte de suborn, que havia estat exclòs per la secció segona de l’Audiència Provincial de Castelló, cosa que implica que la competència per a jutjar els fets atribuïts a Carlos Fabra, han de ser jutjats per un jutjat penal en lloc de per l’Audiència.

Marina Albiol (EUPV): “La dimissió de Carlos Fabra arriba molt tard”

La diputada d’EUPV en les Corts Valencianes, Marina Albiol, ha assenyalat hui que la destitució de Carlos Fabra d’AEROCAS “arriba efectivament tard, després d’haver convertit Castelló en la rialla de tot l’Estat i de part de l’estranger”.

“Arriba –afegeix Albiol- després d’haver ridiculitzat a consellers i després d’haver estat utilitzant l’aeroport com un cortijo particular”.

Per a la diputada de la formació d’esquerres, a Carlos Fabra “se li ha permès estar durant massa temps al front d’aquesta infraestructura fent i desfent sense donar explicacions a ningú”.

Per una altra banda, sobre l’obertura del judici oral, Albiol ha declarat que “esperem que el judici siga el principi del final d’un procés que porta ja una dècada i que la ciutadania necessita comprovar que no hi ha una doble vara de mesurar en la justícia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa