Diari La Veu del País Valencià
De l’Ajuntament a la Mare de Déu per celebrar l’aturada del PGOU
RedactaVeu / València

La Plataforma Horta és Futur ha convocat una manifestació per al dissabte 16 de maig des de la plaça de l’Ajuntament fins a la plaça de la Mare de Déu, on es durà a terme l’acte central de la jornada amb la lectura d’un manifest i actuacions musicals. L’objectiu: commemorar i festejar la paralització del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que pretenia aprovar el govern de Rita Barberá.

La manifestació arrancarà a les 18 hores des de la plaça de l’Ajuntament on està prevista la crida que marcarà l’inici de la mateixa amb la participació de l’humorista valencià Xavi Castillo. La marxa recorrerà els principals carrers del centre de la ciutat de València i passarà pels carrers de les Barques, Pintor Sorolla, Parterre, Carrer La Pau, Sant Vicent, Maria Cristina, Bosseria, Cavallers per parar a la plaça Manises i finalitzar a la plaça de la Mare de Déu.

“Treballant junts, hem pogut”

Els llauradors Enric Navarro i Susana Ferrando han anunciat, aquest matí en roda de premsa, la convocatòria de la manifestació d’aquest dissabte i han explicat que “es tracta d’un acte de celebració perquè s’ha demostrat que treballant de forma conjunta, s’han pogut paralitzar, encara que siga pel moment, els plans espoliadors de l’equip de govern de l’Ajuntament de València liderat per Rita Barberà”.

La plataforma Horta és Futur aclama i vol festejar que “entre tots hem parat el PGOU que amenaçava l’horta (i la ciutat) i això, després de tants anys amargs ho hem de celebrar”.

Dia dels “enamorats de l’Horta”

Un dels eslògans utilitzats per promoure i fer difusió de la manifestació del proper dissabte 16 de maig indica “dia dels enamorats de l’horta”. Una manifestació més de l’afirmació i de l’orgull que els integrants de la plataforma Horta és Futur sostenen.

Foto: PratsiCamps.

A la roda de premsa, els portaveus d’Horta és Futur han exposat que amb la manifestació també es pretén fer un acte de reivindicació “perquè no sols volem aturar els desficacis com els que queden pendents en els municipis de Tavernes i Alboraia, sinó fer els nostres somnis realitat. Perquè sabem el que hem de fer per aconseguir un horta viva i productiva i anem, entre tots, a fer-ho”.

Foto: PratsiCamps.

La Plataforma Horta és Futur està formada per llauradors, associacions de veïns de la ciutat de València així com de pedanies i municipis de la comarca de l’Horta, grups ecologistes, de defensa del territori i del patrimoni, centres Socials, associacions d’estudiants, ONG’s, així com per experts i ciutadans particulars.

Comparteix

Icona de pantalla completa