Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia demana penes de fins a quatre anys per les protestes en la investidura de Camps
Enric Llopis / Rebelión / València

Mentre se celebrava ahir la vista oral en el Jutjat penal número 6 de València, organitzacions socials com la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) i el col·lectiu de Yayoflautas protestaven a les portes de la Ciutat de la Justícia (on s’enjudiciava els cinc activistes) contra la “llei mordassa” i per a demanar la llibertat dels processaments.

Els fets que han donat lloc al judici van ocórrer fa quatre anys en els carrers adjacents a la seu de les Corts Valencianes, quan dos grups d’aproximadament un centenar de persones protestaven contra la corrupció (en el moment de la presa de possessió com a president del Govern Valencià, Francisco Camps romania imputat). La convocatòria de la protesta apel·lava al fet que els manifestants assistiren amb vestits i amb entrepans de xoriço.

Durant la segona i definitiva sessió de la vista oral (la primera va tenir lloc el 23 d’abril), els cinc acusats i els seus advocats han tractat de provar, mitjançant diferents vídeos, la incoherència i la falsedat de les versions policials.

També han assenyalat l’absència de material probatori per part de l’acusació, que únicament ha aportat els testimonis dels policies. “Els agents van agredir una dona i per a justificar aquest fet, després d’un tumult van detenir cinc persones; la policia ha canviat tres vegades de versió: en l’atestat, en la vista prèvia i en el judici oral; finalment han anat ajustant la seua versió dels fets als vídeos presentats per la defensa”, afirma en un recés del judici M.P., un dels activistes (membre del 15-M) asseguts en la banqueta. En la seua declaració final davant la jutgessa, M.P. ha assenyalat les “contradiccions” de l’acusació.

Aquesta informació ha sigut publicada en Rebelión. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa