Diari La Veu del País Valencià
Mesures extraordinàries a les aules per la pujada de les temperatures

RedactaVeu / València.

La FE CCOO PV ja va enviar el passat mes de setembre a tota la seua afiliació i als centres públics unes recomanacions a seguir en cas d’elevades temperatures que constitueixen males condicions laborals i per a la pràctica educativa i que són:

– Que es prenga la temperatura de les aules cada hora.

– Que si la temperatura supera el màxim permés de 27ºC, les AMPAs sol·liciten al centre el cessament de les activitats lectives.

Igualment, la FE CCOO PV insta que s’arribe a un acord de claustre i de consell escolar d’urgència i es traslladen aquestes decisions a la Direcció Territorial corresponent.

Aquestes sol·licituds dels AMPAs –imprescindibles per sol·licitar la restricció de l’horari de classes – i els acords de professorat i comunitat educativa són suficients per poder aturar les classes abans del final de la jornada escolar, a judici del sindicat, mentre es mantinguen les condicions d’excessiu nivell de temperatura a les aules.

A més, volem subratllar que en centres com el CEIP Gloria Fuertes d’Alzira, les condicions poden ser més desfavorables degut al seu disseny i construcció. Aquest centre va estar construït de forma modular, sistema que fa molt més curt el temps per a tindre’l enllestit, però que utilitza materials de naturalesa metàl·lica, que pot condensar el calor al seu interior. No és l’únic centre construït amb aquesta modalitat i l’objectiu de fer-los així era ser més ràpids en poder tindre l’edifici. Però, com hem comprovat després les condicions ambientals i d’habitabilitat no es van tindre suficientment en compte en eixe anhel per poder inaugurar construccions educatives.

La FE CCOO PV rebutja models de construcció que no observen les condicions ambientals i reivindiquem que es recórrega a les modificacions i equipaments necessaris perquè les condicions ambientals a les aules siguen les recomanades.

EUPV titlla de “perilloses” les instal·lacions del Col·legi Gloria Fuertes d’Alzira

La coordinadora d’EUPV i candidata autonòmica, Marga Sanz, ha demanat explicacions a la consellera d’Educació, María José Català, pel tancament del Col·legi Gloria Fuertes d’Alzira per les elevades temperatures previstes per a hui. Sanz ha recordat que aquest col·legi “es va vendre per part del Partit Popular com un èxit però en realitat és un perill per als alumnes, tal com s’ha vist hui”.

La coordinadora d’EUPV i candidata autonòmica ha demanat a Català que explique què pensa fer el Consell “amb la resta de dies calorosos que vénen aquests mesos”. “La nefasta política d’infraestructures educatives del PP ha consistit en crear col·legis de xapa que són un autèntic perill per a l’alumnat i el professorat”, denuncia Sanz.

Sanz ha criticat que la consellera Català ha estat “venent fum” tota aquesta legislatura sobre l’excel·lència de la seua política educativa, encara que “en realitat ha sigut un autèntic desastre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa