Diari La Veu del País Valencià
L’incendi de Pego arrasa 1.700 hectàrees

RedactaVeu / Alacant

10 mitjans aeris s’han reincorporat aquest divendres a les tasques d’extinció de l’incendi declarat dijous a la Vall d’Ebo, a la Marina Alta, segons que ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana.

Les condicions meteorològiques han canviat, ja no bufa el fort ponent, baixant la temperatura i incrementat el nivell d’humitat. L’incendi va obligar a desallotjar un centenar d’habitatges pertanyents al municipi de Pego (Marina Alta) però no ha hagut de fer més desallotjaments durant la matinada, segons el CCE.

El consistori ha informat que les flames ja no amenacen els habitatges i el foc s’ha desplaçat cap a la Vall de la Gallinera i el castell de Benirrama.

Les previsions són favorables per mirar de controlar l’incendi que aquest dijous es va desbocar a la vall d’Ebo.

El canvi en les condicions meteorològiques ha facilitat que es limite el perímetre de les flames, que ahir amenaçaven alguns habitatges disseminats a la muntanya, pertanyents al terme municipal de Pego.

@UMEgob.

La Unitat Militar d’Emergències (UME) va ser mobilitzada a l’incendi forestal declarat aquest dijous, que va obligar a desallotjar preventivament una trentena de famílies de diversos xalets en Verdales, en el terme de Pego, pel fum existent a la zona, segons fonts del Centre de Coordinació d’Emergències.

Incendi a La Vall d’Ebo. @gva_112cv.

L’avís del foc -declarat en la Solana del Garrofar- als serveis d’emergències s’ha produït a les 10.44 hores. Al voltant de les 16.00 hores, treballaven en les labors d’extinció deu mitjans aeris, quatre brigades d’emergència amb quatre autobombes, bombers i agents mediambientals i s’havien incorporat tres brigades d’emergència amb tres autobombes.
Imatge del foc prop dels municipis de La Vall d’Ebo. Foto: L.P.

Una crema descontrolada, principal causa de l’incendi

El conseller de Governació, Luis Santarmaría, ha confirmat que una crema “descontrolada” és la “principal línia de recerca” sobre l’incendi que afecta des d’aquest matí de dijous a una partida de la localitat de la Vall d’Ebo.

Així mateix, Santamaría ha assenyalat, segons ha informat el 112 a través del seu compte de Twitter, que han sigut desallotjades “de forma preventiva” 30 famílies que resideixen a la zona de Verdalés, en el terme municipal de Pego, per la quantitat de fum localitzat. Així, s’ha subratllat que les tasques d’extinció s’han centrat a “protegir els habitatges” i a “frenar l’avanç de les flames en la massa forestal”.

Foto: @meteolp

El conseller ha puntualitzat que les condicions meteorològiques “estan dificultant” les tasques d’extinció, encara que ha informat que la previsió “en les pròximes hores” és que canvie el vent, deixe de bufar ponent i d’aquesta manera baixe la temperatura i ambiente i s’incremente el nivell d’humitat.

Al llarg de la jornada s’han anat incorporant efectius, i a mitjan vesprada treballaven en les labors d’extinció deu mitjans aeris, quatre brigades d’emergència amb quatre autobombes, bombers i agent mediambiental i s’han incorporat tres brigades d’emergència amb tres autobombes, a més de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

Des del Centre de Coordinació d’Emergències han recordat que el País Valencià es troba en Nivell 3, amb la qual cosa estan prohibides les cremes i realitzar foc en àrees recreatives.

@gva_112cv.

Incendi a l’Alcora

D’altra banda, en les comarques del Nord del País Valencià mitjans terrestres i aeris s’han mobilitzat aquest dijous després de declarar-se un incendi de canyar i cultiu abandonat en la localitat de l’Alcora (l’Alcalatén), segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers en el seu compte de Twitter.

Fins al lloc s’han desplaçat una dotació de bombers, dues brigades d’emergència, un helicòpter i un coordinador.

Comparteix

Icona de pantalla completa