Diari La Veu del País Valencià
M. José Català elimina la unitat en valencià del CEIP Miguel Bordonau de Burjassot
RedactaVeu / Burjassot

La Conselleria d’Educació ha decidit suprimir aquesta unitat malgrat que hi havia famílies que l’havien escollida perquè els fills i filles de 3 anys estudiaren en aquest centre i en el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià el pròxim curs escolar.

La Conselleria d’Educació pretén reconduir els alumnes al CEIP Sant Joan de Ribera de la mateixa localitat i això comporta un greuge comparatiu important per a les famílies, ja que suposarà separar germans, uns que hauran d’estudiar al CEIP Sant Joan de Ribera i altres al CEIP Miquel Bordonau.

“A la consellera d’Educació se li ompli la boca dient que garanteix a les famílies que trien el centre que vulguen perquè estudien els seus fills i en aquest cas sembla que fa una excepció, els malparats tornen a ser els pares i les mares que volen escollir un programa educatiu, l’ensenyament en valencià, en un centre en concret i M. José Català decideix que tanca l’oferta del millor programa educatiu possible en una escola sense tindre en compte l’elecció de les famílies”, ha declarat el president de la Coordinadora Horta Nord d’Escola Valenciana, Àngel Martí.

Escola Valenciana ha posat a disposició de les famílies l’Oficina de Drets Lingüístics de l’entitat: “Queda poc més d’una setmana per a comprovar si la societat valenciana està disposada a acceptar aquest tipus d’injustícies en el món de l’educació. Tenim al girar la cantonada les eleccions autonòmiques i municipals. Cal confiar en un canvi a positiu en aquest aspecte i que no es produïsquen més casos tan habituals com aquest en els últims anys”, ha explicat Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.

La Coordinadora Horta Nord d’Escola Valenciana se suma a totes les mobilitzacions que s’han convocat per denunciar el tancament de la línia en valencià al CEIP Joan de Ribera. Ahir els representants de l’entitat ja van estar presents al tancament que es va realitzar a l’escola. Aquest matí han començat les cassolades a les escoles públiques de la localitat per visibilitzar la situació. Es repetiran tots els dies a les 8:45 hores a les portes de les escoles de Burjassot. A més, aquest cap de setmana es repartiran fullets informatius al Mercat Medieval de Burjassot amb el lema ‘No al tancament de les línies en l’escola pública’. Al llarg de la setmana que ve se succeiran diferents concentracions en motiu d’aquest fet.

Comparteix

Icona de pantalla completa