9 d'Octubre: Els valencians NO ens mereixem açò. Vídeo

Bromera llança un nou vídeo per seguir denunciant la injusta situació econòmica que patim els valencians i en el qual advoca perquè ‘reclamen els nostres drets’ perquè ‘no podem continuar adormits com a poble mentre la nostra qualitat de vida es deteriora
7 octubre 2015 01:00h

L. Part / València.

“Ahí tienes lo tuyo...”, li diu satisfet el conductor d’un camió –del Govern espanyol-, a un valencià al llançar-li una taronja mentre manprèn viatge amb el seu vehicle carregat de taronges a caramull. “Hasta el año que viene.... majete! Mira que son simpáticos estos valencianos”, s’acomiada satisfet, mentre el ciutadà del País Valencià sosté, un tant perplex pel tracte realitzat, la taronja davant un taronger pelat de fruita.

 Amb aquesta gràfica d’acció animada amb dibuixos d’Ortifus, comença el segon vídeo editat per Bromera de la campanya 'per un #finançamentvalenciàjust' amb el títol ‘Els valencians NO ens mereixem açò’, després del llançament, la passada setmana, de la primera part

L’audiovisual, d’una durada de poc més de 3 minuts i 9 segons,  continua oferint una sèrie de gràfiques, taules i comparatives relatives a la renda per habitant; balança fiscal autonòmica; sistema de finançament autonòmic; ingressos autonòmics, despesa i deute per habitant del País Valencià, totes elles tretes del llibre de Vicent Cucarella El finançament valencià, de la submissió al canvi necessari.

Aquestes xifres s’acompanyen d’una veu en off que comença explicant que “el producte interior brut dels valencians és un 12% inferior a la mitjana espanyola. Seria lògic i just que el sistema de finançament espanyol ho compensara, com fa amb les comunitats pobres. Però no és així: som l’única comunitat autònoma pobra que paga en lloc de cobrar. Com a exemple, amb els diners que amb justícia ens corresponen i que no ens paguen, cada any es podrien fer uns 200 instituts de Secundària”, explica.

Acte seguit, el vídeo apunta que al País Valencià els ingressos autonòmics per habitant són “molt menors que a la resta. I això fa que la Generalitat invertisca en el benestar dels valencians molt menys que  les altres comunitats. Eixa situació fa anys que dura i la conseqüència d’això és que cada vegada ens retallen més serveis i prestacions mentre que tenim el deute més gran de tot Espanya”.

La veu en off apunta també: “El mal finançament ha fet que els diners que devem hagen anat creixent i creixent. És veritat, la corrupció i el malbaratament ens han fet molt de mal. Però el principal problema econòmic dels valencians és que el govern d’Espanya no ens tracta justament. Per exemple, en el últims 10 anys l’espoli als valencians equival als diners que costaria fer 4.400 escoles”.

A continuació, i pel que fa a les dades de despesa local i inversió per habitant del País Valencià, s’indica que “els ajuntaments valencians també tenen menys diners per habitant per a cobrir les necessitats dels seus ciutadans. I per si no fóra prou, la inversió de l’Administració central en la nostra comunitat autònoma és la meitat de la que ens correspondria”.

I “per a acabar-ho d’adobar, els valencians tenim menys personal de l’Administració que les altres autonomies. Menys metges, mestres, policies...”, explica el vídeo.

Acte seguit, l’audiovisual detalla les conseqüències d’aquesta situació: “Ens estan espoliant. Cada dia som més pobres i devem més diners. Això no és just. No ens mereixem eixe maltractament. No podem continuar adormits com a poble mentre la nostra qualitat de vida es deteriora. Hem de reclamar els nostres drets, perquè els valencians no ens mereixem açò. És l’hora, exigim un finançament valencià just”, conclou el vídeo, que es tanca fent una crida per a compartir aquest missatge i fer pinya “per un #finançamentvalencià just”
.
 

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next