Diari La Veu del País Valencià
Investiguen la contractació a dit d’un familiar de González Pons en una empresa pública

Voro Maroto (eldiario.es) / València

La Fiscalia investiga si Epsar, una empresa de la Generalitat, ha comès prevaricació i malversació de cabals públics amb les contractacions a dit d’una cosina d’Esteban González Pons –Patricia Stuyck Pons- i altres quatre treballadors.

L’acusació pública ha detectat “fets que pogueren ser constitutius de delicte” en la denúncia presentada per CGT.

El sindicat va dirigir un escrit de 34 folis a la Fiscalia. Allí denunciava que Stuyck, usada com a responsable del departament jurídic, i altres quatre persones, van ser contractades a pesar que no hi havia pressupost per a açò i que la creació dels seus llocs de treball no havia sigut aprovada per l’administració.

A més, el personal va ser escollit sense atendre els “principis bàsics d’igualtat, mèrit, capacitat, publicitat i concurrència aplicables a la contractació del personal al servei de la Generalitat”. És a dir, a dit. La Sindicatura de Comptes ja havia advertit l’Epsar de la necessitat de respectar la llei en aquest camp, per la qual cosa la CGT creu que els gestors de l’Epsar “van ignorar reiteradament i a gratcient” la llei.

El PSPV-PSOE ja havia esventat les contractacions suposadament irregulars de l’Epsar. L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals és l’empresa de la Generalitat que supervisava la depuradora d’Emarsa, saquejada per diversos exalts càrrecs en un dels escàndols més sonats dels últims anys al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa