Diari La Veu del País Valencià
Units contra la ‘precària’ situació dels Professors Associats en la UV
RedactaVeu / EP / València

El PSPV-PSOE, Compromís, EUPV i Podem han signat aquest dilluns un manifest pel qual es comprometen a defensar les reivindicacions de la Plataforma de Personal Docent Investigador (PDI) Associat de la Universitat de València (UV), un col•lectiu que suma 1.046 professors i que denuncia una “precària” situació, quasi d’“esclavitud”, en les seues condicions laborals.

Un moment de la signatura. Foto: La Veu

Les quatre formacions polítiques s’han reunit aquest matí amb la plataforma per a escoltar les seues reivindicacions, entre les quals destaquen una remuneració digna i adequada a les seues qualificacions; la creació d’una nova figura contractual, a més de la de l’Associat -com sí arrepleguen altres universitats-; i el reconeixement de la seua experiència laboral, docent i investigadora sense discriminació en la carrera professional.

La UV compta actualment amb un total de 1.046 professors associats, un terç de la seua plantilla docent, que atenen fins a 18 crèdits, l’equivalent a la mitjana docent en les universitats, però a un cost de 10 euros l’hora, que suposa un màxim de 508 euros bruts mensuals.

La figura del PDI associat, expliquen, es refereix a especialistes de reconeguda competència que han superat un concurs de mèrits en acreditar activitats professionals fora de la universitat i que aportarien el seu punt de vista pràctic fora de les aules. Es tracta de contractes temporals a temps parcial per a atendre matèries relacionades amb l’experiència i l’especialitat professionals.

Foto: La Veu.

Ús ‘pervers’ del Personal Docent Investigador

La plataforma critica que en la UV es fa un “ús pervers” d’aquesta categoria docent. Amb les últimes reformes educatives, “l’austericidi” i la no renovació de plantilles, es fa un “abús” dels PDI Associats, com a “mà d’obra externa, flexible i barata”, lamenten.

Els representants dels partits polítics signants han volgut donar força a les seues peticions subscrivint el document.

Comparteix

Icona de pantalla completa