Diari La Veu del País Valencià
Icíar Bollaín comença a rodar al Maestrat ‘El Olivo’

Redactaveu / Castelló de la Plana.

El olivo, el pròxim llargmetratge que dirigeix Icíar Bollaín amb guió de Paul Laverty i produït per Juan Gordon de Morena Films, va començar el seu rodatge aquest dilluns 18 de maig. El film es roda en el Baix Maestrat i en Düsseldorf.

La jove Anna Castillo donarà vida a Alma, protagonista d’El olivo al costat de Javier Gutiérrez (La Isla Mínima, Zipi i Zape i el club de la bala). Completen el repartiment Pep Ambrós, Miguel Ángel Aladrén, Manuel Cucala, Carmen Plá, María Romero, Inés Ruiz i Paula Usero, entre d’altres.

El film té com a protagonista Alma, una jove de 20 anys que treballa en una granja de pollastres en un poble de l’interior de les comarques del Nord del País Valencià. El seu avi, que per a sorpresa de la seua família va deixar de parlar fa anys, és la persona que més li importa en aquest món. Ara que ha decidit deixar de menjar també, Alma s’obsessiona amb que l’única cosa que pot fer “tornar” el seu avi al seu estat natural és recuperar l’olivera mil·lenària que la família va vendre contra la seua voluntat fa 12 anys.

Sense dir la veritat, sense un pla, i sense amb prou faenes diners, Alma embarca el seu oncle “Alcachofa”, de 45 anys, arruïnat per la crisi, el seu company de treball Rafa, de 30, les seues amigues Wiki i Adelle i a tot el seu poble, en una empresa impossible: recuperar la monumental olivera, replantada en algun lloc d’Europa, i portar-la de tornada a la masia familiar.

El olivo està produïda per Juan Gordon de Morena Films, en coproducció amb Match Factory Productions (Alemanya) i comptarà amb un pressupost de 4.200.000€. Compta amb la participació de TVE i Canal + i serà distribuïda a l’Estat espanyol per eOne Films Spain.

Comparteix

Icona de pantalla completa