Diari La Veu del País Valencià
Mònica Oltra: ‘Votar Compromís significa votar verd, votar per polítiques ecològiques’
RedactaVeu / València

La candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, va presentar ahir en una roda de premsa conjunta amb el candidat de Compromís a l’Alcaldia de València, Joan Ribó, el candidat a les Corts, Juan Ponce, i la presidenta del Partit Verd Europeu, Mónica Frassoni, les propostes de la formació sobre transformació ecològica.

“Volem crear habitatges més eficients i posar-los a l’abast de la població, en transport tenim un compromís amb la mobilitat sostenible, volem una manera saludable, col•lectiva i ecològica de moure’ns, mitjançant les energies renovables”, ha destacat Oltra entre les propostes ecologistes de la coalició, així com la “necessitat de polítiques ecològiques, ja que els reptes més grans que la humanitat té sobre la taula són el canvi climàtic i l’escassetat de recursos energètics i naturals”.

Segons Oltra, Compromís és “l’única força política que parla i treballa per la sostenibilitat ambiental” i ha subratllat la seua intenció de convertir el País Valencià en un territori “més habitable i més amable per als seus ciutadans”.

Així mateix, ha afirmat que “el Partit Verd Europeu, ací, vol dir votar Compromís”. Així ho ha corroborat la presidenta del Partit Verd Europeu, Mónica Frassoni, qui ha destacat “que la proposta verda és una proposta d’economia i és una proposta social. Les nostres propostes de transformació ecològica donen esperança i vénen avalades per tots els llocs on els verds tenen majories suficients i ja s’apliquen amb molt d’èxit”.

Un anell verd per a València

Per la seua banda, Joan Ribó s’ha centrat en la necessitat de “crear un anell verd per a la ciutat i rehabilitar els habitatges i el patrimoni de la ciutat, aquest serà un dels pilars de la nostra política urbanística, així com crear una agència de lloguer d’habitatges municipal”. Ribó ha posat en valor la importància de la rehabilitació dels habitatges i el patrimoni històric, per crear ocupació i fomentar el turisme.

Finalment, el candidat per València, Juan Ponce, ha assegurat que “la transformació ecològica de l’economia comporta potenciar nínxols d’ocupació que estan per explotar i que són claus per eixir de la crisi, ja que només la rehabilitació energètica d’edificis pot generar uns 80.000 llocs de treball en el nostre territori”.

Comparteix

Icona de pantalla completa