Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida presenta el seu vídeo electoral sobre la Comissió de la Veritat
RedactaVeu / València

El candidat d’EUPV a la presidència de la Generalitat, Ignacio Blanco, ha recordat “l’infatigable i constant treball de denúncia” per part de la formació d’esquerres contra les trames corruptes que “assolen el País Valencià” i, singularment la denúncia de la diputada provincial d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, que destapà “probablement el cas més greu de presumpta corrupció massiva que afecta el PP valencià”.

“La denúncia en el marc del cas Rus afectarà profundament el PP valencià i tindrà unes conseqüències gravíssimes”, explica Blanco qui ha titllat el PP de “partit podrit de corrupció” en el qual pareix que molts dels seus membres “usaven la política com una tapadora directament per a furtar”. El candidat d’esquerres també ha recordat les denúncies d’EUPV al llarg d’aquesta legislatura, com ara el cas Valmor, els contractes de Blasco en Sanitat, les irregularitats en els projectes de Calatrava, el cas Brugal o les residències de Cotino, entre d’altres.

>

Els casos de corrupció i malbaratament de 20 anys

Segons explica Blanco, la Comissió de la Veritat haurà d’investigar “amb temps i mitjans suficients”, la gestió dels diners públics “durant aquests vint anys, i abans si cal”, per donar a conèixer a la ciutadania valenciana tots els detalls dels casos de corrupció i de malbaratament que ha patit. A més a més, EUPV vol posar “a disposició de la Fiscalia anticorrupció i dels tribunals tota la documentació sobre casos de corrupció que puguen estar encara dins del límit de prescripció dels delictes” i “defensar els interessos generals a través de la personació de l’Advocacia de la Generalitat en tots aquells processos penals o civils sobre presumptes casos de corrupció”.

“Esperem que els que hagen furtat els diners públics de tots els valencians i les valencianes siguen jutjats i acaben en una cel·la de la presó de Picassent”, indica Blanco. El candidat d’EUPV a la Presidència de la Generalitat ha criticat que el Partit Popular “no ha depurat mai responsabilitats polítiques i ha obstaculitzat la tasca parlamentària de control al Consell, ha amagat sistemàticament informació pública, per la qual cosa inclús ha sigut admesa a tràmit una querella d’Esquerra Unida contra consellers del Govern d’Alberto Fabra, i s’ha negat a crear comissions d’investigació sobre els nombrosos casos de corrupció que han esguitat la seua gestió”.

Per això, el programa electoral de la formació d’esquerres compta amb un complet decàleg de “propostes per a combatre la cleptocràcia”, declara Blanco, qui ha destacat la importància de la lluita contra la corrupció per a “la nova majoria electoral i social que eixirà a partir del 24 de maig”. “Cal regenerar profundament les institucions valencianes que el PP ha deixat podrides de corrupció”, afegeix el candidat d’EUPV a la presidència de la Generalitat.

Per una altra banda, el programa electoral d’Esquerra Unida també proposa reformar el reglament de les Corts Valencianes per “garantir la possibilitat de crear comissions d’investigació a petició d’un terç dels diputats o de dos grups parlamentaris”. També proposa “admetre totes les sol·licituds de documentació i compareixences que propose qualsevol grup”. Es proposa encomanar a l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques, en col·laboració amb les universitats públiques, un “estudi per a identificar l’impacte del fenomen de la corrupció sobre l’economia valenciana”.

Finalment, el programa electoral d’EUPV destaca la proposta de “reforma de l’Estatut d’Autonomia” per “eliminar l’aforament dels diputats i diputades de les Corts i dels membres del Consell, que hauran de ser jutjats pels tribunals ordinaris com qualsevol ciutadà”, així com estudiar les reformes legals pertinents per a suspendre temporalment del seu càrrec públic les persones imputades per corrupció fins que la justícia dicte sentència.

Comparteix

Icona de pantalla completa