Diari La Veu del País Valencià
Els socialistes de la Ribera exigeixen la finalització de la potabilitzadora del Xúquer
RedactaVeu / Alzira

Els alcaldes i regidors de la comarca de la Ribera es concentraren ahir a la seu de la Mancomunitat de la Ribera Alta per aprovar la resolució sobre la contaminació d’aigua de la comarca. En dita resolució exigeixen al govern de la Generalitat l’acabament immediat de les obres de la potabilitzadora que permeta utilitzar les aigües del Xúquer per a consum humà en els pobles de la comarca.

A més, exigeixen que es projecte i es pressuposten les obres de connexió necessàries per a poder fer al més prompte possible, el subministrament d’aigua potable no contaminada (ni amb nitrats, ni amb pesticides, ni amb cap altre producte tòxic) als ciutadans dels nostres pobles i que el Consell faça les gestions necessàries per a obtindre de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, les concessions d’aigua suficients per al subministrament d’aigua potable als pobles afectats.

Davant de la greu situació que està vivint la comarca de la Ribera amb l’aigua potable, els socialistes “realitzarem una campanya de comunicació social pels pobles de la comarca afectats, que incloga, xerrades informatives, mocions als plenaris, repartiment d’informació real sobre el problema de l’aigua… Cal donar a conéixer la problemàtica existent i les solucions que proposem per poder-ho resoldre”.

Tanmateix, formularan una denúncia davant la Unió Europea a través del Comissari competent en matèria d’aigües, per l’incompliment de la Directiva Marc de l’aigua i de les directrius reguladores dels paràmetres de qualitat de l’aigua potable.

Per últim, demanen una reunió urgent amb el president de la Generalitat per tractar el greu problema i les possibles solucions.

Per al PSPV de la Ribera, el govern del PP de la Generalitat Valenciana “és el màxim responsable de la greu situació sanitària que viuen la major parts dels veïns de la comarca de la Ribera per la falta d’aigua potable de qualitat”.

La paradoxa de la situació, apunten, és que els únics que no tenen garantida l’aigua potable del Xúquer, i tenen que patir un subministrament d’aigua no apta per al consum humà, són els habitants dels pobles de la comarca de la Ribera per on discorre el riu.

Comparteix

Icona de pantalla completa