Diari La Veu del País Valencià
El futur del codesenvolupament, a debat en la UV
RedactaVeu / València

La Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València-Patronat Sud-Nord organitza, juntament amb el grup d’investigació InMIDE, les jornades ‘El futur del desenvolupament a debat. Visions i experiències des de les institucions, les associacions d’immigrants i les ONGD’, que tindran lloc al saló d’actes de la Facultat de Ciències Socials els dies 21 i 22 de maig.

Dijous 21, a les 10 hores, inauguraran les jornades el director de la Càtedra UNESCO i president executiu del Patronat Sud-Nord, José Miguel Soriano, i el professor Lacomba, com a coordinador de la convocatòria. A continuació, Alexis Cloquell, del Grup InMIDE, presentarà els resultats de l’estudi ‘Diásporas y codesarrollo desde España. El papel de las asociaciones de inmigrantes en el desarrollo de los países de origen’, projecte d’R+D+I dirigit per Joan Lacomba entre 2012 i 2014, i finançat pel Ministeri de Ciència i Tecnologia.

A les 11 hores, se celebrarà una taula redona integrada per tècnics de diferents entitats. Hi participaran Fernando Falomir, responsable de l’Àrea de Codesenvolupament de la Fundación Ceimigra; Felipe Llamas, del Fondo Andaluz de Municipios para la Solidaridad Internacional (FAMSI); Rafael Crespo, membre del Grup de Recerca i Acció amb les Minories Culturals (GRAMC); i Cristina Saiz, tècnica en Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Lleida.

Un segon debat (15.30 hores) tancarà la primera jornada. A la vesprada participaran les associacions d’immigrants Asociación Amazán (Marroc), ATIM La Rioja (Marroc), Acolvalle (Colòmbia), Ecuador Etxea (Equador) i Resortissants de Guetala (Mali).

La jornada de divendres, 22 de maig, començarà a les 10 hores amb una taula redona on debatran les ONGD Perifèries, MUSOL (Municipalistas por la Solidaridad y el Fortalecimiento Institucional), Fundación FADE (Fundación Ayuda Desarrollo Educación) i Red Africagua. Una exposició fotogràfica sobre els projectes de les associacions que hi participen completa les jornades. La mostra romandrà oberta al llarg de la mateixa setmana a la Facultat de Ciències Socials.

La inscripció a les jornades és gratuïta i el termini finalitza el pròxim 21 de maig. Les persones inscrites rebran un certificat d’assistència.

Més informació en aquest enllaç i inscripcions en aquest altre enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa