Diari La Veu del País Valencià
Mazurier, el botiguer que combat Barberá al crit de ‘només formatge, cap xoriço’

Voro Maroto / diario.es / València.

Bertrand Mazurier (París, 1962) regenta des de fa quatre anys ‘Solo Queso’, una xicoteta i coqueta parada al mercat de Russafa on ven formatges només espanyols i vins per acompanyar les seues delicadeses, comprades, prescindint d’intermediaris, a productors artesanals.

Ara, Mazurier, que porta instal·lat a L’Estat espanyol des de 1999, ha aconseguit certa celebritat: va desdenyar l’alcaldessa de València, Rita Barberá, en negar-se a donar-li la mà i acceptar la seua propaganda electoral. “La seua gestió ha sigut bona per a les seues butxaques però dolenta per als altres. Es gasta per a presumir però les infraestructures donen pena. Deixa un ajuntament superendeutat i a més el PP retalla en sanitat i educació”, assegura.

“Simplement, no volia fer el paperot de saludar-la”, diu Mazurier, que només recorda una visita de Barberá al mercat de Russafa fora de període electoral. “Les condicions del mercat donen pena però sembla que no hi ha diners per a millorar”. Mentre, la recuperació que ven Mariano Rajoy no es nota en aquesta part de València. “Cada vegada ve menys gent, encara que jo aguante perquè tinc una clientela fidel que en gran part ve de fora del barri”.

Mazurier diu, en to jocós, que està pensant a canviar el nom del seu establiment: “Solament formatge, gens de xoriço”. Confessa ser votant de Compromís, però nega que la seua iniciativa haja estat manipulada per aqueix partit, al qual Barberá acusa de rebentar, de manera organitzada, algun dels seus actes públics. “Només volia manifestar que sent vergonya d’alguns polítics”. I en aquest curt vídeo es pot veure com va expressar el seu empipament.

Aquesta informació ha sigut publicada en diario.es. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa