Procediment de sancions a les assistents a la manifestació contra la Llei Mordassa


Celebrada pels carrers de València el passat 19 de febrer
20 maig 2015 01:00h

RedactaVeu / València.

L'assemblea de col·lectius socials ‘Juntes Sense Por’ volen denunciar públicament l'obertura d'expedients sancionadors cap a persones assistents a la manifestació contra la llei mordassa i els muntatges policials celebrada pels carrers de València el passat 19 de febrer per manifestació il·legal.


Recorden que aquesta manifestació va estar convocada de forma pública, mitjançant una roda de premsa, per més d'una quarantena d'organitzacions socials. D'aquesta manera, van voler denunciar una mesura que ens semblava del tot dictatorial com és el fet de sancionar aquelles mostres de llibertat d'expressió no comunicades a les institucions públiques i administratives.

Tot i aquesta resposta desobedient, consideren que en cap moment s'ha amagat l'autoria de la manifestació, si no més bé s'ha donat la cara i s'ha reivindicat en nom de totes les organitzacions convocants i signants del manifest convocant, mai a nivell personal, sempre col·lectiu.En canvi, són a nivell personal que s'estan començant a rebre notificacions administratives de delegació de govern informant de l'inici dels expedients sancionadors econòmics, amb multes de 300 a 6.000 € per persona.

Asseguren que “Tot i l'intent de criminalització cap al nostre moviment, no se'ns denuncia per les accions desobedients fetes a la manifestació ni per cap altre fet semblant. Se'ns reprimeix pel simple fet d'assistir a una manifestació pública i de desobediència civil i col·lectiva! Com als pitjors anys del franquisme i postfranquisme, es persegueix eixir al carrer i expressar la nostra veu”.

Des de ‘Juntes Sense Por’ denuncien contundentment aquesta nova mostra de repressió política i policial per part del govern espanyol i la seua policia contra els moviments socials que lluiten a la ciutat de València.


 
next