Diari La Veu del País Valencià
Obrint Pas a l’auditori de la Unió Musical de Llíria, dins la programació d’ACPV
RedactaVeu / País Valencià

Un grup d’associacions de la comarca del Camp de Túria han organitzat un cicle de concerts a l’auditori de la Unió Musical de Llíria que finalitza hui dissabte amb l’actuació d’Obrint Pas, que acaba d’anunciar una aturada temporal indefinida.

En aquesta ocasió, els seus seguidors podran gaudir del grup de la ciutat de València en un format acústic preparat expressament per actuacions en auditoris i teatres. Els Obrint Pas són el grup valencià més internacional. Durant els vint anys de carrera musical que els contemplen han actuat a tota classe de festivals de tot Europa, i alguns indrets d’Àsia i Sud-amèrica. Hui actuaran a l’auditori de la Unió Musical de Llíria, a les 19 hores.

El concert està organitzat per Arran, Associació Cultural 9 d’octubre de Vilamarxant, Ateneu Cívic i Cultural de Bétera, Ateneu Musical i Cultural de Benaguasil, Casal Jaume I del Camp de Túria, Coordinadora pel Valencià del Camp de Túria i l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria; patrocinat per Pollos Planes i amb la col·laboració de Consolat de Mar i Fil-per-randa.

Per altra banda, el Centre Ovidi Montllor (la delegació d’Acció Cultural del País Valencià a Alcoi) forma part de les entitats que organitzen la XVIII Jornada Sociolingüístia d’Alcoi, que comença hui dissabte, centrada en ‘El valencià en l’àmbit local’. La conferència inaugural Els drets lingüístics en l’àmbit local, serà a càrrec de Jaume Vernet, de la Universitat Rovira i Virgili.

L’objectiu de la jornada és analitzar l’ús del valencià en l’àmbit local, a través de la participació d’experts, experiències municipals de les agències de promoció del valencià (AVIVA) i la tasca de les entitats locals (església, festa, cultura, comerç, associacions de veïns, societats musicals…).

Finalment, també hui i dins l’agenda del Casal de Perpinyà, tindrà lloc, a partir de les 15 hores, la festa d’aniversari del casal, amb concurs de truc i altres jocs per a grans i menuts. A més, també es projectarà el partit de rugbi: Rancing Metro-USAP i es podrà gaudir d’un aperitiu i del concert de Tres quartans Tres Vents.

Comparteix

Icona de pantalla completa