Diari La Veu del País Valencià
Veïns del Cabanyal diuen que l’Ajuntament compra cases per a enderrocar-les
Europa Press / València

Així ho ha indicat l’entitat veïnal després que aquest dijous la mercantil Pla Cabanyal-Canyamelar SA presentara la Memòria d’Actuació i els comptes anuals de 2012. L’associació ha considerat que l’administració local, lluny de ‘detenir totes les actuacions administratives relacionades amb el Pepri, es procedeix a la seua adaptació contínua, de manera que, sembla més bé una obsessió, comprar cases amb l’única finalitat d’enderrocar-les’.

Ha destacat que aquests immobles s’adquireixen ‘en condicions de ser habitades’ tot i que ‘a continuació es troben immersos en un procés d’autodestrucció’. Ha apuntat que és així “unes vegades induït per la pròpia empresa Pla Cabanyal-Canyamelar, que les destrossa interiorment per a dificultar la seua ocupació il·legal i altres, perquè són desvalisades per intrusos que accedeixen al seu interior per a sostraure tot el que puga ser de valor, especialment, objectes metàl·lics”.

L’Associació de Veïns i Veïnes ha censurat, amb tot i ‘una vegada més’, l’absència de polítiques actives que afavoreisquen la recuperació del barri del Cabanyal-Canyamelar. En esta línia, ha lamentat que “lluny d’això, l’Ajuntament continue aplicant un càstig sobre els seus veïns i comerciants, negant la possibilitat de la seua recuperació, impedint i dificultant la concessió de llicències d’obra de nova planta i rehabilitació, així com l’obertura de negocis”. L’entitat veïnal ha indicat que esta és una actitud, amb la qual el consistori ‘cada vegada té menys suport en aquesta ciutat’.

Cabanyal Portes Obertes fa 10 anys

Comparteix

Icona de pantalla completa