Diari La Veu del País Valencià
Alfonso Rus decideix continuar com a candidat del PP a l’alcaldia de Xàtiva
ACN / Xàtiva

Rus es troba apartat cautelarment de militància després que es feren públiques unes escoltes que el vincularien amb una presumpta trama de cobrament de comissions a través de l’empresa pública Imelsa. En els darrers dies, després que la direcció del PP valencià li haguera demanat marxar, Rus havia assegurat que estava valorant la seua renúncia a encapçalar la llista.

Alfonso Rus també va ser apartat de la presidència del partit a la demarcació de València però continua com a president de la Diputació de València, amb les funcions delegades de manera temporal en el seu vicepresident. En diverses compareixences i declaracions públiques ha negat que siga la seua veu la que apareix en les gravacions i ha insinuat que era un complot des de dins del mateix PP per apartar-lo.

Rus ha dit que un cop passades les eleccions municipals i autonòmiques farà una roda de premsa on explicarà el que pensa d’aquesta situació.

Les gravacions on presumptament se’l pot escoltar comptant bitllets i al·ludint a presumptes comissions van aparèixer un cop que el PP ja havia presentat les llistes municipals, amb Alfonso Rus optant a la reelecció a l’alcadia de Xàtiva. Així, tot i estar suspès de militància, Rus pot encapçalar la llista com a independent sense que els populars tinguen cap més opció que retirar-la si no volen que siga candidat.

Comparteix

Icona de pantalla completa