Diari La Veu del País Valencià
Un grup de nazis destrossa Ca l’Estudiantat de la UV

RedactaVeu / València.

Un o diversos desconeguts han destrossat Ca LEstudiantat, un local de la Universitat de València (UV) que va ser ocupat a l’octubre de 2013 per estudiants per a defensar la universitat pública i lluitar contra “la despolitització i la desculturització”, segons Assemblea Interuniversitària.

El recinte ha aparegut amb pintades feixistes, segons les mateixes fonts, que afegeixen que es baralla la possibilitat que grups violents d’ultradreta estigueren relacionats amb els fets.

Foto: Assemblea Interuniversitària.

Els fets es van produir després de les 22 hores d’ahir dissabte ja que una persona que estava en el seu interior es va absentar durant prop de mitja hora i quan va tornar sobre les 22.25 hores el local ja havia sigut atacat. Segons relaten fonts d’Assemblea Interuniversitària, “van destrossar per complet una de les portes i part del mobiliari i, de forma agressiva i amenaçadora, van omplir l’espai de pintades nazis com la ‘creu cèltica’ o frases com ‘a córrer’ o ‘els feixistes seguim ací’”. Aquesta persona va informar dels fets al personal de seguretat, que va donar part a la policia, que ha obert una recerca per a determinar l’ocorregut, segons les fonts.

Pintada feixista. Foto: L.P.

Foto: L.P.

La Facultat de Filosofia, on està Ca LEstudiantat, vol reprendre el control sobre el recinte, situat en una de les naus de l’antiga cafeteria, per a la seua explotació comercial. Desenes de persones es van manifestar en la universitat el passat 13 de maig per a evitar el tancament d’aquest espai “alliberat i autogestionat”.

Protesta celebrada el passat 13 de maig. Foto. directa.cat

Ca l’Estudiantat, que ocupa una de les dues naus de l’antiga cafeteria de la Facultat de Filosofia, va ser recuperat pel moviment estudiantil l’octubre de 2013. Des d’aleshores ha esdevingut un espai amb vida pròpia: xerrades, assemblees, trobades o cinefòrums el plenen d’activitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa