Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià diu prou! Hi ha València, hi ha País Valencià

RedactaVeu / València.

Aquesta nit el País Valencià ha dit prou a 20 anys d’hegemonia d’una dreta que ha resultat devastadora en tots els àmbits i que s’havia convertit en el paradigma de la corrupció al sud d’Europa, avergonyint a tots els valencians. València lidera el que cal preveure com un canvi profund del país capaç de superar la situació de ruïna econòmica, desprestigi exterior i col·lapse institucional.

Els partits del bloc progressista, amb Joan Ribó de Compromís al capdavant, sumen suficients vots per a desplaçar Rita Barberà de l’alcaldia i convertir València, per fi, en una autèntica capital del País Valencià, moderna, allunyada del model provincià i subsidiari a què l’ha sotmès el PP des de fa dècades. La responsabilitat dels partits d’esquerra és enorme i l’oportunitat històrica. També inicien el canvi les ciutats de Castelló i Alacant així com nombroses capitals i ciutats importants de les comarques.

El PP deixarà també la Generalitat. Les forces progressistes sumen suficients escons com per a situar un president progressista i començar el lent camí de recuperació del país en unes condicions molt adverses però en el context, també, d’un ampli i il·lusionant suport de la societat valenciana.

Compromís ha estat sens dubte la gran guanyadora d’aquestes eleccions, sota el lideratge indiscutible d’una carismàtica Mònica Oltra, timó d’una autèntica regeneració de la política valenciana. Mentre, Esquerra Unida del País Valencià es queda fora de les Corts Valencianes després de quatre anys de treball ben fet. Un resultat injust que priva la política valenciana d’un altre líder de pes com és Ignasi Blanco.

La dreta hauria d’acceptar la derrota i evitar la temptació de la política obstruccionista i reaccionària practicada durant les darreres dècades i sumar-s’hi a aquest moviment per responsabilitat democràtica.

Com vulga que siga, el País Valencià recupera avui el fil del seu propi relat.

Comparteix

Icona de pantalla completa