La CUP trau el seus primers regidors al País Valencià

Concorria per primera vegada a les eleccions municipals al País Valencià en quatre poblacions i ha obtingut regidors a Pedreguer i Burjassot
25 maig 2015 01:00h
RedactaVeu / València
 
La CUP qualifica d’històrics els resultats obtinguts en unes eleccions a les quals concorria per primera vegada i opina que comportaran el sorgiment de nous nuclis de la CUP al País Valencià. Segons ha expressat el responsable de premsa al País Valencià “Valorem molt positivament el suport rebut a les urnes, ja que creiem que demostra que hi ha espai electoral per a una candidatura clarament d’esquerres i independentista al País Valencià, la qual cosa ens encoratja a seguir treballant”. També interpreten els resultats com una passa endavant en la construcció dels Països Catalans i per fer el salt a les institucions en tots els territoris. “Els pobles i ciutats són espais centrals en la construcció nacional, des de la base i a través de l’intercanvi i la cooperació, comencem a bastir una xarxa nacional completa: des dels municipis construïm els Països Catalans”, ha remarcat.
 
D’altra banda, la CUP també valora positivament el sorgiment de candidatures ciutadanes en unes eleccions que considera han estat marcades pel protagonisme de la ciutadania i la voluntat de recuperar els valors democràtics, ja que considera que “recullen l’esperit d’Unitat Popular i democràcia participativa que nosaltres defensem”.
 
Per últim, la CUP també ha volgut celebrar la pèrdua de la majoria absoluta del Partido Popular i  “unir-se a l’alegria dels valencians per la possibilitat de tombar el mal govern que ens ha immers en aquesta llarga nit”. Els independentistes també han valorat positivament l’augment de les forces a l’esquerra del bipartidisme en les Corts perquè el considera una mostra de la voluntat dels valencians pel canvi, també valora positivament la pluralitat en el repartiment dels escons i interpel·la els representants “a no trair la confiança dels ciutadans”. 
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next