Diari La Veu del País Valencià
Compromís qüestiona el Pla d’Ocupació de Xàtiva

RedactaVeu / Xàtiva

El regidor de Compromís de Xàtiva, Joanjo Garcia Terol, ha valorat positivament el fet que moltes persones puguen tindre una ajuda a la seua economia amb aquest sou, ajuda que, donada la situació extrema que estan patint moltes famílies, ha fet que gran quantitat de persones facen cua davant l’Ajuntament per sol·licitar una plaça, però considera que hi ha molts motius que fan valorar negativament com s’ha posat en marxa aquest “pla d’incentivació de l’economia local”

En primer lloc, segons Garcia Terol, “no servirà per incentivar l’economia local, es tracta més d’un pla d’ajuda d’emergència a moltes famílies, emmarcat en l’àrea de benestar social, que de promoció econòmica. Tal vegada els alleugerarà de moment, però no farà que millore la situació de la indústria i el comerç local”.

A més, s’ha portat a terme “amb molt d’hermetisme” per part de l’equip de govern; després d’una roda de premsa en la qual l’alcalde va aparéixer com a ʹsalvadorʹ després de cobrar-nos el doble pel fem, “no se’ns ha donat la informació que hem demanat, i s’ha convocat sense passar per cap comissió ni pel ple”.

“No sabem quins són els llocs de treball als quals podran accedir les persones contractades, encara que en la convocatòria parla de llocs de baixa qualificació que s’aniran aprovant per l’òrgan competent. Això fa pensar que serviran per a fer un llavat de cara a la ciutat, molt necessitada de reparacions per la manca de recursos i l’endeutament de l’Ajuntament. Si és així, li demanem a l’equip de govern que tinga especial preocupació pel nucli històric, molt abandonat pel PP els últims anys”, recalca.

Garcia Terol considera que, una vegada més, es mostra “la manca d’imaginació del PP, doncs el pla només cobreix temporalment les necessitats d’algunes persones (és com una ajuda de 1700 euros a canvi de treballs de jardineria durant quatre mesos) i les de la ciutat, fins que tornen a vindre eleccions i s’endeuten pintant i reparant, i no contempla cap projecte de futur ni d’incentivació de l’economia local, projecte que el PP no té ni s’ha preocupat de tindre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa