Diari La Veu del País Valencià
Compromís arrabassa el vot al PP en 9 dels 19 districtes de València, inclòs el Cabanyal
RedactaVeu / EP / València

La llista de Compromís, encapçalada per Joan Ribó, ha sigut en aquestes zones de la ciutat de València la més votada, per davant del PP i de la resta de forces que concorrien a les eleccions municipals en la capital.

La coalició d’esquerres i el PP han sigut les dues formacions que s’han repartit l’hegemonia de vots a la ciutat de València, ja que els ‘populars’, encapçalats per Rita Barberá, han sigut els vencedors en els altres deu districtes de la capital. La resta de partits que concorrien als comicis ha quedat per darrere d’aquests dos en número de vots.

En els nou districtes en els quals ha guanyat Compromís estan inclosos els Poblats Marítims, que engloben els barris de Cabanyal-Canyamelar, el Grau, Malvarrosa, Beteró i Natzaret. Els altres huit districtes en els quals Compromís ha avançat el PP són Poblats de l’Oest, format per les pedanies de Benimàmet i Beniferri; Rascanya, integrat pels barris d’Orriols, Torrefiel i Sant Llorenç; Algiròs, que aplega els barris d’Illa Perduda, Ciutat Jardí, Amistat, Sant Josep i la Carrasca, i Benicalap, amb Benicalap i Ciutat Fallera.

A aquests se sumen els districtes de Benimaclet, amb Benimaclet i Camí de Vera, i Campanar, amb Campanar, Tendetes, Calvari i Sant Pau; Jesús, amb els barris de Raiosa, L’Hort de Senabre, la Creu Coberta, Sant Marcel·lí i Camí Reial, i Patraix, amb els barris de Patraix, San Isidre, Vara de Quart, Zafranar i Favara.

D’altra banda, el PP ha seguit sent la formació més votada en el districte de Zaidía, amb barris com Marxalenes, Morvedre, Trinitat, Tormos i Sant Antoni; Poblats del Sud, amb les pedanies de Forn Alcedo, Castellar-Oliveral, Pinedo, el Saler, el Palmar, el Perellonet, la Torre i Faitanar, i els Poblats del Nord, amb Benifaraig, Poble Nou, Carpesa, Cases de Bàrcena, Mahuella, Massarrojos i Borbotó.

Així mateix, el Partit Popular ha aconseguit la majoria de vots en Pla del Real, amb els barris d’Exposició, Mestalla, Jaume Roig i Ciutat Universitària; Olivereta, amb Nou Moles, Soternes, Tres Forques, La Fuensanta i La Llum; L’Eixample, amb els barris de Russafa, Pla del Remei i Gran Via, i Extramurs, amb els barris del Botànic, la Roqueta, la Petxina i Arrancapins.

Als districtes amb més vots per als ‘populars’ se sumen Quatre Carreres, amb els barris de Montolivet, en Corts, Malilla, Font de Sant Lluís, na Rovella, la Punta i la Ciutat de les Arts i les Ciències; Ciutat Vella, amb La Xeu-Serea, el Carme, el Pilar, el Mercat i Sant Francesc, i Camins al Grau, amb Aiora, Albors, la Creu del Grau, Camí Fons i Penya-Roja.

Foto: Compromís.

Altres districtes

En huit dels nou districtes en els quals ha guanyat Compromís el PP ha sigut la segona força més votada, menys en Poblats de l’Oest, on ocupa el segon lloc el PSPV, amb la llista encapçalada per Joan Calabuig, seguit del PP i de Ciutadans, amb la candidatura que lidera Fernando Giner. En la resta, els socialistes i Ciutadans ocupen el tercer o el quart lloc.

D’altra banda, en els deu districtes en els quals ha guanyat el PP, la coalició Compromís n’ocupa el segon lloc en huit, mentre que Ciutadans ho fa en dos -l’Eixample i Pla del Real-. En aquests dos casos, la llista de Joan Ribó queda en tercer lloc.

València en Comú, la llista encapçalada per Jordi Peris i en la qual s’integra Podem, ha sigut en tots els districtes de la ciutat de València la cinquena força més votada, mentre que Esquerra Unida (EUPV), amb la llista liderada per Amadeu Sanchis, ha quedat en tots ells en sisè lloc.

Canvi en la composició

El repartiment de vots a la ciutat de València resultant de les eleccions municipals celebrades aquest diumenge fa que canvie la composició de l’Ajuntament de València i la distribució d’edils, ja que el PP perd la seua majoria absoluta i deu dels 20 regidors amb què comptava des dels comicis de 2011.

Igualment, el PSPV passa de ser la segona força en l’hemicicle del consistori amb 8 edils a la tercera amb 5; Compromís se situa com a segona perquè passa de tenir 3 representants a 9, i EUPV queda fora en perdre els seus 2 edils, mentre que Ciutadans entra a l’Ajuntament amb 6 i València en Comú ho fa amb 3 regidors.

Comparteix

Icona de pantalla completa