Diari La Veu del País Valencià
PSPV obté majoria absoluta en 61 municipis, PP en 50, Compromís en 9, EUPV en 1 i C’s en 3
RedactaVeu / València

Amb pràcticament el 100% de l’escrutini en la circumscripció de València, el PSPV, ha rebut 325.577 sufragis que li donen 948 regidors, el 23,77% dels suports i la possibilitat de majoria relativa en 32 municipis.

El PP ha aconseguit 379.072 vots, que suposen 1.052 edils i el 27,68% dels suports de l’electorat.

En el cas de Compromís governarà amb majoria absoluta en nou, en una circumscripció on la coalició ha obtingut 263.679 suports (el 19,25%) i 468 regidors. A més, ha aconseguit la majoria relativa en altres 18.

Per la seua banda, EUPV ha aconseguit la majoria absoluta a Polinyà del Xúquer, on ha aconseguit nou regidors. La coalició Acord Ciutadà –EUPV, EV, ERPV-AS– té 117 edils en la circumscripció de València, on ha rebut el suport del 5,75% de l’electorat i 78.751 vots.

Ciutadans (C’s) ha obtingut major suport que EUPV -118.257 vots, el 8,64% de l’electorat-, i podrà governar en solitari en tres municipis: Cofrentes, Yàtova i Llanera de Ranes. I té la relativa en un.

Els partits d’àmbit local que tindran la vara de comandament sense suports són Gent d’Ador, a Ador; Tots junts per Algar, a Algar de Palància; a Càrcer, Agrupació Ciutadana de Càrcer; a Casas Bajas, Unió per Casas Bajas; en Cerdà, Acció Cerdaní Democràtica; a Cotes, Agrupació Pic; a Guardamar, Gent de Guardamar; a Llutxent, Unitat per Llutxent; a Montitxelvo, X Montitxelvo; a Piles, Independents per Piles; en Real, Agrupació d’Electors d’Agora; i a Zarra, Agrupació d’Electors per Zarra.

Amb aquestes dades, el PP governarà en solitari a Ademús; Aielo de Malferit; Aielo de Rugat; Alfara de la Baronia; Almiserà; Alpuente; Ayora; Bellús; Benavites; Beniatjar; Benimodo; Benissoda; Bugarra; Calles; Casas Altas; Castellonet de la Conquesta; Castielfabib; Chulilla; Daimús; Domeño; Dos Aguas i Emperador. Així mateix, tindrà la vara de comandament Estubeny; Gavarda; Guadasséquies; Figueroles; Jarafuel; Llocnou de la Corona; Llombai; la Llosa de Ranes; Losa del Obispo; Macastre; Massalavés; Millares; Navarrés; Pedralba; Pinet; Quatretonda; Ràfol de Salem; Ròtova; Rugat; Segart; Sellent; la Yesa; Villargordo del Cabriel; Vallanca; Venta del Moro; Tuéjar; Tous; Torre Baja; Terrateig; Sot de Xera i Sellent.

En un municipi, el de Rugat, el PP és l’única força política que governarà amb cinc diputats. En el cas de Compromís, governarà a Xeresa, Agullent; Albaida; Corbera; Fontanars dels Aforins; Otos; Palmera; Potries; i Tavernes de la Valldigna. En el cas d’Otos i Palmera, és l’única formació en el consistori amb set edils en cadascuna de les localitats.

Bocairent, en la imatge, és un dels 61 municipis on el PSPV ha obtingut la majoria absoluta.

Per la seua banda, el PSPV governarà a Albuixec; Alcàntera de Xúquer; les Alcublas; Alfarrasí; Alfauir; Algimia de Alfara; Almussafes; l’Alqueria de la Comtessa; Aras de los Olmos Atzeneta d’Albaida; Bèlgida; Benageber; Beneixida; Benifairó de les Valls; Beniflà; Benigànim; Benimuslem; Benirredrà; Benissanó; Benisuera; Bicorp; Bocairent; Bolbaite; Bufali; Carrícola; Chella; Chera; Cortes de Pallàs; Énguera; L’Ènova; Faura; La Font d’En Carrós; Fortaleny; Gestalgar; la Granja de la Costera; Jalance; Lloc Nou de Sant Jeroni; Miramar; Mislata; Novetlè; Olocau; Ontinyent; Palomar; Pobla del Duc; Puebla de San Miguel; Quart de Poblet; Quesa; Rafelcofer; Rafelguaraf; Sempere; Sant Joanet; Sinarcas; Teresa de Cofrentes; Titaguas; Torrella; Vallada; Vallés; Picassent i Vilallonga.

Necessitat de pactes

El PSPV té majoria relativa a Alaquàs; Albal; Alboraia; Alcàsser; l’Alcúdia; Aldaia; Alfara del Patriarca; Benifairó; Benifairó de les Valls; Burjassot; L’Eliana; Cullera; Castelló de Rugat; Estivella; Genovés; Llíria; Llaurí; Moixent; Marines; Monserrat; Museros; La Pobla Llarga; Serra; Requena; Quart de les Valls; El Puig; Tavernes Blanques; Siete Aguas; Xàtiva; Rotglà; Picanya; Corberà; i Vinalesa.

El PP té majoria relativa, encara que un possible pacte d’esquerres li arrabassaria en molts casos el govern local en municipis com Albalat dels Sorells; Albalat dels Tarongers; a Alborache; Alcúdia de Crespins; Alfafar; Alfarp; Algemesí; Almàssera; Alzira; Andilla; Anna; Antella; Barx; Bellreguard; Benaguassil; Benetússer; Beniarjó; Benicolet; Bonrepòs; Bunyol; Camporrobles; Canals; Canet; Cheste; Chelva; Catarroja; Catadau; Favara; Foios; Font de la Figuera; Gandia; Gilet; Godella; Godelleta; Loriguilla; Manises; Massamagrell; Massanassa; Montcada; i Montaverner, on comparteix el nombre de regidors, tres, amb Compromís i PSPV.

Igualment, és la llista més votada a Rocafort; Riba-roja de Túria; Paiporta; l’Olleria; Oliva; Montesa; Palma de Gandia; Pobla de Farnals; Pobla de Vallbona; Puçol; Senyera; Sedaví; Sollana; Xirivella; Xeraco; Torrent; Torres-Torres; Turís; València; Utiel; Castelló de la Ribera; Vilamarxant; Villar del Arzobispo; Silla; Simat de la Valldigna; Yàtova; i Sumarcàrcer.

EUPV és la força més votada a Albalat de la Ribera; Barxeta; i Fuenterobles. Mentre que Compromís a Alginet; Almoines; Benifairó de la Valldigna; Beniparrell; Bétera; Carcaixent; Carlet; Casinos; Manuel; Massalfassar; Meliana; Petrés; Sagunt –amb cinc regidors, igual que el PP–; Riola; Salem; i San Antonio de Benagéber -integrat en la Plataforma-.

A Alberic, la força més votada és Ciutadans per Alberic; en Benicull, UXV; a Nàquera, UPDN; i a Montroi, Units per Montroi. En Caudete, Ciutadans és la força més votada encara que haurà de pactar amb PSPV o PP, cadascun amb dos regidors.

Comparteix

Icona de pantalla completa