Diari La Veu del País Valencià
Convocatòria dels centres de música i conservatoris municipals de 2015 per 3,4M€
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Educació ha publicat en el DOCV la convocatòria d’ajudes de 2015 a la qual destina 3,4 milions per a 63 centres educatius del País Valencià que imparteixen educació musical reglada, segons ha constatat la Federació de Centres de Música Autoritzats i Conservatoris valenciana (Fecemac-CV).

La dotació contribueix al “finançament parcial de les despeses corrents realitzades en l’exercici 2015” de centres de música i conservatoris municipals per a impartir ensenyaments elementals o professionals, una cobertura que se situa entre el 12% i el 20%. El termini per a la presentació de les sol•licituds serà de 15 dies hàbils a comptar des de l’endemà de la publicació de l’ordre en el DOCV.

L’anunci del departament de la consellera Català de la convocatòria, després de les eleccions autonòmiques i municipals, i l’inici del pagament a alguns centres de música i conservatoris municipals dels 6,3 milions corresponents al finançament total dels anys 2013 (2,9 milions) i 2014 (3,4 milions), del que va informar Fecemac-CV la setmana passada, “aclareix la incertesa i la greu situació econòmica” d’aquests centres sense ànim de lucre que esperen que la totalitat quede abonada en els pròxims dies.

Lute Fernández, president de Fecemac-CV, ha manifestat que “la publicació de la convocatòria és una bona notícia i agraïm a Maria José Català i el seu departament que hagen arreplegat la petició i que es resolguera aquest tràmit al més prompte possible”. A més, ha llançat un missatge als futurs responsables del Consell perquè “es consideren les reivindicacions i el futur d’aquests 63 centres educatius amb 1.200 treballadors i 10.000 alumnes de més de 200 municipis” del País Valencià.

Educació musical i prioritats

Fecemac-CV assenyala que les retallades sempre s’han vinculat amb la crisi econòmica. No obstant açò, ni els pressupostos de la Generalitat Valenciana, en general, ni els de la Conselleria, en particular, han patit aquestes tremendes rebaixes percentuals que han arribat al 55%, i considera que el finançament que assigne el Consell és una qüestió de prioritats i l’educació musical ha de ser-ho, perquè és part d’un sistema formatiu que s’incardina en un moviment social, educatiu i cultural únic en el món que suposen les societats musicals, associacions que al costat dels ajuntaments fan possible una educació musical reglada en els seus centres de música i conservatoris municipals evitant al Consell la inversió que suposaria una xarxa pública de conservatoris.

Comparteix

Icona de pantalla completa