Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Els valencians n’hem eixit de pitjors i d’aquesta també eixirem’. Vídeo

RedactaVeu / València.

“L’herència rebuda –del PP- serà enverinada. Açò ho sabem tots perquè el PP deixa la nostra autonomia en la ruïna, però jo preferisc aplicar el pensament d’esperança, de futur, que n’hem eixit de pitjors els valencians i d’aquesta també eixirem”, va assegurar anit la candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Mònica Oltra en una entrevista realitzada per El Intermedio.

En ser preguntada per la formació de la qual se sent més propera de cara a un pacte electoral, Mònica Oltra va subratllar que “primer cal establir el què, i després el qui. Em sembla important que ens asseguem i primer decidim quines polítiques volem fer, més que aquesta cadira per a mi i aquesta altra per a tu”.

“Nosaltres érem una força política xicoteta –va explicar Mònica Oltra-, hem crescut i creiem que cal dialogar amb tothom. En aquest moment hi ha quatre forces polítiques, a banda el PP que jo sí que crec que cal fer-li un cordó sanitari fins que s’instal·le en la decència, que hem de dialogar, perquè hi ha molts objectius que marcar i sobretot una política per a les persones que ja no tenen temps i que en són milers, eixes persones a les quals a les seues cases no entra cap ingrés, que tenen greus problemes per a arribar a fi de mes, i són persones a qui hem de donar una resposta ja”.

Pel que fa als missatges que l’electorat del País Valencià ha llançat mitjançant el seu vot aquest 24M, la líder de la coalició nacionalista en va citar tres molt concrets: ”Un, que no vol corruptes saquejadors en els governs. Dos, que no vol majories absolutes, la qual cosa és molt important perquè açò posa el diàleg en el centre de la política. La paraula en el centre de la política enfront de la política de l’abús de poder i de la força del vot. I tres: Que vol que hi haja un govern plural d’esquerres que rescate persones enfront dels governs que han saquejat les nostres institucions”.

En ser preguntada en el programa que dirigeix i presenta el Gran Wyoming per si la presidència de la GVA és una línia roja de la seua negociació, Oltra va respondre que “la línia roja estarà en el què, no en el qui. Per a nosaltres allò important és quines polítiques es faran i si rescatarem les persones. I a partir d’ací les línies roges estaran centrades en les polítiques i no en qui té quin càrrec”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa