Diari La Veu del País Valencià
Les pífies de Calatrava a la Ciutat de les Arts, al descobert

RedactaVeu / València

Un desficaci d’edificis i de balafiament. Les explicacions ofertes per Císcar, segons el diputat d’EU, Igancio Blanco, “són clarament insuficients, doncs, no ha precisat qui té la responsabilitat de les esquerdes i escantells, ni com procedirà el Consell perquè no siguem novament tots els valencians els pagadors de les pífies del seu arquitecte estrella”, afirma Blanco. També sol·licitarà l’informe jurídic, al qual va fer referència ahir el vicepresident.

El diputat exigeix al Consell ʺfermesaʺ, ja que Calatrava i les empreses constructores van fer un gran negoci amb unes obres, el cost final de les quals es va multiplicar per tres respecte el pressupost inicial. Demana que es facen càrrec del cost generat per a l’erari públic pels seus errors de disseny o d’execució i no solament al Palau de les Arts, sinó també en la resta dels elements que conformen el complex.

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida recorda que els problemes en els edificis de Calatrava van més enllà de la coberta del Palau. En aquest sentit, Blanco recorda les goteres i inundacions que s’han anat reiterant al Palau i a l’Àgora, l’estat inacabat d’aquest últim edifici, la coberta del qual es troba dipositada des de fa anys en un solar contigu, o la inutilització de la plataforma reservada al transport públic al pont de l’Assut de l’Or, el canvi de rasant del qual va causar alguns accidents mortals.

“Fins ara, a Calatrava, les seues pífies no li han costat ni un sol euro, sinó tot el contrari, s’hi ha beneficiat perquè han encarit la construcció i han incrementat els seus honoraris, per culpa del tracte privilegiat que li ha atorgat el PP”, censura Blanco.

Ignació Blanco en les obres de l’Àgora

El diputat autonòmic recorda que en aquesta mateixa legislatura, el PP es va oposar en les Corts a una iniciativa d’Esquerra Unida que demanava la revisió de tots els projectes de Calatrava per “determinar la quantia total dels sobrecostos, i exigir que foren assumits per l’arquitecte o les empreses constructores en funció de la responsabilitat dels mateixos”.

En aquell debat, l’actual síndic del grup popular, Jorge Bellver, es va oposar a la proposta i va argumentar que l’existència de sobrecostos per errades de disseny de Calatrava era “una mentida basada en el prejudici d’Esquerra Unida”.

Ignacio Blanco es congratula que “el PP s’adone ara d’allò que tots els valencians teníem clar des de feia molts anys; que Calatrava s’ha folrat a costa nostra amb un treball mal fet. Esperem que la nova postura d’exigència no siga merament retòrica i es traduïsca en actuacions concretes i si fa falta, en els tribunals de justícia”, assevera el diputat, que va destapar els contractes ‘confidencials’ i els pagaments multimilionaris de CACSA a l’arquitecte amb residència a Suïssa.

Comparteix

Icona de pantalla completa