Roger Cerdà: ‘Vull liderar un govern fort a Xàtiva’

Els socialistes, com a força més votada de l'ajuntament, comencen a preparar el nou govern municipal
26 maig 2015 01:00h
Roger Cerdà
RedactaVeu / Xàtiva

El PSPV-PSOE ha estat la força més votada a les eleccions municipals de Xàtiva “i, en conseqüència”, segons el candidat socialista Roger Cerdà, “li correspon iniciar la ronda de contactes amb altres formacions”. 

En aquest sentit, Roger Cerdà ha declarat que “la ciutadania ha manifestat clarament la seua voluntat perquè Xàtiva torne a tenir un govern progressista i nosaltres no contradirem aquest manament. Vull estar al cap d'un govern fort que done resposta als veritables problemes de les persones que viuen a Xàtiva”. El plenari per a la constitució de la nova corporació municipal tindrà lloc el proper 13 de juny, a les 12 h.
 
Cerdà confia en obtenir l'acord amb les altres forces d'esquerra amb les quals ha compartit legislatura en l'oposició. Segons el socialista, “el futur de la ciutat s'ha de basar en un ample consens polític i social. Hem treballat junts al llarg de la legislatura, presentant diverses mocions conjuntes i les relacions són bones, tant en el pla institucional com en el personal. Estic convençut que predominarà la responsabilitat i les ganes de treballar per millorar la ciutat. Així ho volen els ciutadans”.

Voluntat que Compromís s’integre en el futur govern

Si bé la suma de regidors entre el PSPV-PSOE i EUPV supera la majoria absoluta necessària, Cerdà vol que Compromís s'integre en el futur govern. En paraules del socialista, “necessitarem moltes mans per a tota la feina que tenim per treure Xàtiva de la situació actual. És de justícia que un grup com Compromís forme part del nou govern municipal. Coneixen la gestió de l'ajuntament perfectament i són persones de reconeguda solvència que han treballat bé en les seues responsabilitats municipals”.
 

Roger Cerdà. Foto: PSPV-PSOE Xàtiva.
 
Roger Cerdà ha marcat les prioritats que ha d'abordar el nou govern. “La primera, donar solució al problema de les persones que viuen a Xàtiva amb risc d'exclusió social. Tan prompte com siga nomenat alcalde, em reuniré amb els col·lectius que formen part del Consell Local d'Acció Social per abordar les iniciatives que requereixen d'una implantació urgent”, ha declarat.

Cerdà també considera prioritària la reactivació econòmica de la ciutat, amb la mira fixada en la creació d'ocupació, ja que “cal recuperar la força que sempre ha tingut Xàtiva com a ciutat de serveis i fer del turisme un nou motor econòmic que cree riquesa i ocupació”.
 
Universitat i rehabilitació integral plaça del Mercat

El socialista creu que hi ha qüestions que han de començar a abordar-se immediatament, donat que són projectes a llarg termini. Les més destacades són la implantació d'una extensió universitària pública a la ciutat i la rehabilitació integral de la plaça del Mercat. Respecte a la universitat, Cerdà vol que “a més d'ampliar significativament la qualitat de l'oferta formativa, la universitat ens ha d'ajudar en el procés de reactivació econòmica, facilitant la transmissió dels coneixements a les empreses per construir un teixit productiu renovat, fort i amb capacitat de generació d'ocupació de qualitat.

Pel que fa a la plaça del Mercat, Cerdà pensa que ha de ser un procés consensuat i de futur, “on també hi ha opció que participe la universitat. De fet, en matèria de recuperació del patrimoni, hi ha experiències anteriors de col·laboracions entre ajuntaments i l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Politècnica que han donat molt bons resultats”.


 
 
next