Diari La Veu del País Valencià
Signes: La imputació de Marisa Gracia obliga a reobrir la comissió d’investigació del metro
RedactaVeu / València

El diputat socialista en les Corts Valencianes i secretari d’Infraestructures i Medi ambient del PSPV, Francesc Signes, ha advertit que la imputació de l’exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Marisa Gracia, suposa “una desautorització en tota regla de la decisió de Fabra d’impedir una comissió d’investigació en el Corts, perquè és evident que falten moltes coses per aclarir i que el PP solament pretén tapar-les”.

Per açò, ha afegit que amb aquesta imputació a Marisa Gracia “es comença a fer justícia a les víctimes de l’accident del metro”. En aquest sentit, ha recordat que fa 15 dies, el grup socialista va tornar a defensar en el ple dels Corts una “nova comissió d’investigació en el parlament sobre els dos informes d’HM & Sanchis”.

Cal recordar que, en aquests informes elaborats per la consultora “s’alliçonava als tècnics abans de comparèixer en l’anterior comissió d’investigació, se’ls indicava les respostes que havien de donar i els van passar 66 noves preguntes amb la contestació exacta que havien de dir”.

Francesc Signes

No obstant açò, el diputat socialista ha assenyalat que la imputació de Marisa Gracia per aquests informes contrasta amb la resposta que va donar, el 24 d’abril de 2012, la consellera d’Infraestructures i presidenta del Consell d’Administració de FGV, Isabel Bonig, a una pregunta realitzada pel mateix Signes.

Bonig va informar al diputat que no existia “cap contracte específic amb HM & Sanchis per a l’elaboració de documentació per a cap comissió d’investigacióʺ. Per tant, Signes ha advertit que ʺaçò significa que aquests dos informes poden haver sigut elaborats i pagats al marge de qualsevol legalitat”.

Finalment, Signes ha afirmat que espera que els jutges “depuren totes les responsabilitats que puguen existir” i ha destacat que quan governe el PSPV “farem un canvi total en l’empresa FGV, sense favoritismes ni encobriments i realitzarem una gestió al servei dels ciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa