Diari La Veu del País Valencià
Baldoví demana una investigació pels maltractaments denunciats per interns del CIE de Sapadors

Joan Baldoví ha assegurat que l’informe, “trau a la llum unes dades molt preocupants. En primer lloc, deixa en evidència la utilitat i el motiu dels CIE, on tanquen persones que no tenen regularitzada la seua residència, encara que no hagen comès cap delicte.

Les organitzacions humanitàries i de defensa dels drets humans i de les llibertats han denunciat esgarrifosos casos d’abusos sexuals, de pallisses col·lectives i vexacions i per això, exigim una actuació contundent del Govern, perquè en un estat de dret no poden succeir atrocitats d’aquest tipus”.

Segons el diputat de Compromís, “aquest informe, elaborat amb dades reals, objectius i des de la més absoluta independència, demostra que els CIE han de tancar-se, per humanitat, per coherència i per respecte als drets més bàsics dels éssers humans. Les vexacions no poden quedar impunes”.

No és la primera vegada que Baldoví pregunta pels successos del CIE de Sapadors, a València, el passat mes de novembre i en la resposta del qual, el Govern diu que un intern agredit s’havia “autolesionat”.

Una protesta davant del CIE de Sapadors

Comparteix

Icona de pantalla completa