Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana dóna suport al CEIP Martínez Valls d’Ontinyent
RedactaVeu / València

Escola Valenciana ha fet públic un comunicat en què anuncia el seu suport al CEP Martínez Valls d’Ontinyent en les accions reivindicatives que s’han iniciat i ha oferit a les famílies afectades els serveis jurídics de l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana.

En la nota, l’entitat cívica recorda que l’actual consellera d’Educació en funcions, María José Català, va determinar eliminar unitats educatives en valencià malgrat que l’oferta d’ensenyament en castellà a una població com Ontinyent duplica l’oferta en valencià. Així, es van suprimir unitats educatives al CEIP Martínez Valls i al CEIP Bonavista, dos centres de referència al poble pel que fa als seus projectes pedagògics i a la qualitat educativa.

“És molt significatiu que s’hagen eliminat unitats educatives en valencià a les escoles públiques i que s’hagen mantingut les unitats educatives en castellà dels centres concertats d’Ontinyent, on en cap cas la demanda de matriculació supera les places ofertades”, ha denunciat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

41 sol·licituds per a 28 places en Infantil

La conseqüència ha estat que han hagut 41 sol·licituds de matriculació per a 28 places en Infantil de 3 anys per al pròxim curs a l’escola pública Martínez Valls, que comptava amb dos unitats educatives i li’n van eliminar una.

“Aquesta decisió no va ser atenent a raons estrictament educatives, va ser per motius ideològics, per a fomentar l’educació concertada en castellà a Ontinyent per part de la consellera d’Educació. Resultat d’aquesta política ha estat que enguany moltes famílies que han volgut matricular els fills i filles en un centre de referència com el CEIP Martínez Valls, s’han quedat fora per la gestió de la consellera d’Educació que ha suspès a les urnes”, ha declarat Vicent Moreno.

Escola Valenciana ha donat suport a la comunitat educativa del CEIP Martínez Valls en les accions reivindicatives que s’han iniciat. A més ha oferit a les famílies afectades els serveis jurídics de l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana.

En aquest sentit, Moreno ha manifestat: “El nostre objectiu és poder desjudicialitzar l’educació valenciana. A partir d’ara cal iniciar el procés de reconstrucció de l’escola que volem amb el diàleg per a garantir una educació plural, justa, de qualitat i que atenga la demanda real de les famílies”.

Moreno: “L’única solució, de moment, emprendre mesures jurídiques”

“No obstant açò –ha afegit Moreno- cal estar a l’aguait de les últimes actuacions de la consellera d’Educació en funcions i amb Maria José Català l’únic que es pot fer, malauradament, és emprendre mesures jurídiques per solucionar els problemes que genera a les comunitats educatives”, ha explicat el president d’Escola Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa