Diari La Veu del País Valencià
El Parc Científic obrirà dissabte les portes al públic amb la celebració d’Expociència 2015

RedactaVeu / València.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el coordinador del CSIC al País Valencià, José Pío Beltrán; i el director del Parc Científic, Juan Antonio Raga, han presentat aquest dijous la setena edició d’Expociència, una jornada de portes obertes al Parc Científic i una festa de la ciència oberta a tot el públic, que se celebrarà el pròxim dissabte.

La cita clau amb la ciència, la tecnologia i la innovació ja està ací: la VII edició de Expociència, que tindrà lloc el proper dissabte 30 de maig al Parc Científic de la Universitat de València, ha estat presentada aquest matí com “un miracle anual de la Universitat de València”, en paraules del rector Esteban Morcillo, i com un esdeveniment singular de divulgació “on són els propis investigadors els qui realitzen l’esforç i s’impliquen de ple en la tasca de mostrar de manera lúdica a la societat el costat més amable de la ciència”, segons el director de Parc. “La demanda social de la ciència creix i també l’esforç que els ciutadans fan per entendre-la. Per això, amb accions tan multitudinàries com la jornada Expociència, la Universitat tracta de contribuir a la divulgació del coneixement de cara al públic més ampli”, ha dit Raga.

Un any més, científics i emprenedors obriran els seus laboratoris i instal·lacions amb l’objectiu d’acostar el saber al públic en general i transmetre el paper que juga la ciència en la nostra societat. Expociència 2015 comptarà amb més de 70 activitats que oferiran una jornada de diversió científicament garantida. “La ciència és divertida i no una cosa de frikis. Té un immens valor social i cal estimular les vocacions científiques”, ha assenyalat el Rector, qui ha centrat les seus paraules en la importància de la col·laboració entre institucions, com ara la Universitat de València i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), els quals, amb el seu treball en conjunt, no deixen d’aconseguir grans reptes. “Pocs exemples de col·laboració entre institucions podem trobar pel que fa a mostrar el coneixement divertint i un és el cas d’Expociència. Tampoc és casualitat que els tres centres Severo Ochoa valencians siguen col·laboracions de les universitats amb el CSIC”.

Per la seua banda, José Pío Beltrán ha assenyalat que divulgar la ciència “també és una responsabilitat de les institucions i una estratègia de VLC-CAMPUS”, el Campus d’Excel·lència que conformen la Universitat de València, la Universitat Politècnica i el CSIC. “El que si és un miracle –ha remarcat– és que, amb els temps que corren, els investigadors puguen investigar i transmetre el coneixement a la societat”.

Expociència és una jornada de portes obertes del Parc Científic, repleta de propostes lúdiques i divulgatives entorn de la ciència, la tecnologia i la innovació. A més de les activitats que els instituts de recerca, les empreses i l’EscolaTècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) ofereixen cada any, en aquesta edició es comptarà amb la participació de diferents centres i departaments del Campus de Burjassot.

Expociència s’ha posicionat com l’activitat de divulgació científica organitzada des de la Universitat de València que més èxit té entre el públic, perquè tant xiquets com majors gaudeixen d’aquesta jornada en la qual es mostra la ciència des de la proximitat. I és que després de sis convocatòries, Expociència s’ha consolidat com una cita clau que posa la ciència a l’abast de tots els públics.

En l’última edició, a aquesta jornada de portes obertes del Parc Científic en la qual participen alumnes, professors, investigadors i empreses de manera desinteressada, van acudir més de 4.500 persones que van gaudir de la ciència amb un aire festiu i familiar.

En la seua setena edició, que es presenta sota l’eslògan “Que la ciència t’il·lumine”, Expociència commemora l’Any Internacional de la Llum, i ho fa amb noves activitats al voltant d’aquest motiu que proclamen les Nacions Unides per a transmetre la importància de la llum i de les tecnologies associades en àrees tan important com l’energia, l’educació, la salut o la comunicació.

Comparteix

Icona de pantalla completa