Diari La Veu del País Valencià
Primer encontre entre Puig i Punset després del 24M

ACN/València.

El candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i la candidata de Ciutadans, Carolina Punset, han mantingut una primera trobada aquest dijous per analitzar la situació al País Valencià després de les eleccions del passat 24 de maig, segons que ha confirmat l’ACN de fonts pròximes. La trobada s’ha produït a València i ha estat una primera trobada de caire informal on han cercat els punts que podrien tenir en comú en aspectes com la reforma del model productiu o la lluita contra la corrupció, han informat les mateixes fonts.

Fonts pròximes al PSPV-PSOE han incidit en el caràcter informal de la reunió i la voluntat de tenir un primer acostament entre Puig i Punset, atès que pràcticament no havien tingut tracte personal. Les mateixes fonts han remarcat el caràcter discret de la reunió i que els dos líders han estat acompanyats de persones del seu equip.

Des dels socialistes han explicat que sobre la taula han estat temes com el finançament, la necessitat de canviar el model productiu o mesures contra la corrupció, en les quals han mostrat enteniment. Així mateix, s’han explorat contactes per facilitar la governabilitat de la Generalitat Valenciana, d’alguns municipis i de la Diputació d’Alacant (on Ciutadans és clau), però sense que s’haja concretat res.

Amb tot, fonts del PSPV-PSOE mantenen que la primera opció per arribar a un futur acord de govern a la Generalitat Valenciana continua sent Compromís, formació que també ha mostrat la voluntat d’arribar a acords amb els socialistes. Les mateixes fonts no descarten que es produïsca una reunió entre els dos en les pròximes hores, continuant amb aquesta ronda de trobades informals.

De la seua banda, fonts pròximes a Ciutadans han assenyalat que la formació que lidera Carolina Punset està disposada a seure a parlar de propostes amb qui la convoqure. Les mateixes fonts han indicat que s’ha tractat d’una primera trobada per conèixer-se personalment i han remarcat la bona sintonia en qüestions, sobretot de caire econòmic i de regeneració democràtica.

En les darreres eleccions, el PSPV-PSOE va obtenir 23 escons en les darreres eleccions i és la segons força política mentre que C’s en va obtenir 13, els mateixos que té Podem. Compromís va ser tercera força amb 19 diputats a les Corts Valencianes, mentre que el PP en va obtenir 31. La majoria absoluta al parlament valencià està en els 50 diputats.

Comparteix

Icona de pantalla completa