Diari La Veu del País Valencià
Participa! torna a implicar els instituts de Sagunt en la conservació del Medi Ambient
RedactaVeu / Sagunt

Aportar el seu granet d’arena per a millorar l’estat de conservació dels espais naturals de Sagunt (Camp de Morvedre). Aquest és el repte que la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró llança als alumnes dels instituts d’educació secundària (IES) que aposten pel projecte Participa!, una iniciativa dels ecologistes i de l’ajuntament de la ciutat per a fomentar la participació ciutadana entre els més joves. Especialment, pel que respecta a la protecció del medi ambient local.

Durant la primera dinàmica del projecte Participa!, que es desenvolupa en l’aula, els alumnes, que cursen 4t d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), identifiquen diferents problemes que posen en perill la conservació de la natura i, entre tots, decideixen què poden fer ells per a corregir aquestes situacions. Per exemple, els alumnes del Clot del Moro i del Sant Vicent Ferrer van acordar netejar els residus que s’acumulen en un dels miradors de la Marjal dels Moros i, a més a més, plantar lliris grocs (Iris pseudoacurus) per a embellir i augmentar la biodiversitat d’aquest racó de la marjal.

El treball de camp es desenvolupa durant la segona dinàmica del projecte Participa! i que els alumnes de l’IES María Moliner van realitzar en la platja del Port de Sagunt, on van protagonitzar una plantació de flora dunar i van eliminar les exòtiques i invasores canyes (Arundo donax), i els del Camp de Morvedre en la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara, on van realitzar una plantació de vegetació de marjal. A més a més, els alumnes de l’IES Camp de Morvedre també van visitar la Casa Penya, on van completar la seua segona dinàmica col·laborant en la recreació d’una duna en el jardí didàctic del centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà.

Finalment, durant la tercera dinàmica del projecte Participa! els aproximadament 200 alumnes que han participat enguany van elaborar diferents continguts (vídeos, notícies, presentacions digitals, cançons, blogs…) per donar a conèixer el seu treball, els valors naturals dels espais on han posat el seu granet d’arena i la importància de les seues actuacions per a conservar el Medi Ambient de Sagunt.

Comparteix

Icona de pantalla completa