Diari La Veu del País Valencià
Rajoy cessa Serafín Castellano com a delegat a València

ACN / Madrid.

EL consell de ministres ha cessat aquest divendres de manera fulminant el seu delegat a València, Serafín Castellano, poques hores després que agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola l’han detingut per presumptes adjudicacions irregulars durant la seua etapa de conseller de Governació a una empresa d’extinció d’incendis. Ho ha anunciat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha afirmat que el cessament arriba “després d’informacions conegudes que es troba en curs d’una investigació policial”.

La vicepresidenta ha explicat que el govern espanyol nomenarà el seu substitut tan bon punt duga a terme l’informe d’idoneïtat que l’executiu espanyol s’ha “autoexigit” després de l’entrada en vigor de l’Estatut de l’alt càrrec.

Precisament ha justificat el fet que no es detectara que ja feia mesos que Castellano tenia oberta una investigació policial pel fet que aquesta obligatorietat de fer un estudi d’idoneïtat acaba d’entrar en vigor i no s’aplicava en el moment en què el consell de ministres el va nomenar.

Una de les darreres aparicions públiques de Castellanos va ser durant la nit electoral de diumenge passat mentre consolava davant les càmeres l’actual alcaldessa en funcions de València, Rita Barberá, pels mals resultats en els comicis i que amb tota probabilitat li faran perdre l’alcaldia.

En l’operació, que es troba sota secret de sumari i continua oberta, s’han detingut huit persones més, segons fonts judicials. A banda de les detencions, s’estan practicant diferents registres.

Comparteix

Icona de pantalla completa