Diari La Veu del País Valencià
L’erotisme dels pilotaris, per Lucrècia de Borja
PilotaVeu

La primera vegada (que recorde) que vaig veure una partida de pilota a un trinquet va ser a Vila-real.

Com ningú no m’havia dit mai com de meravellós era este esport? Saps que pots beure ‘cubates’ (a bon preu) mentre veus la partida? I pots apostar pel teu equip favorit! Ara és el moment en el qual algú diu… no es diu “apostar”, cal dir “travessar”. Bé, sí, se li diu travessar que sona així com menys viciós, però si molt del que envolta este joc és pur vici. I jo d’esports no, però de vicis entenc.

El primer que em va sorprendre és que la majoria dels espectadors són homes. Tenint en compte que l’espectacle es veure a ‘tios’ fibrats com corren i gemeguen pegant-li a la pilota, suats, mentre et fas un ‘cubata’… m’estranya que no hi haja més dones. A més, per esta falta de competència femenina, és molt més fàcil lligar amb els qui van a veure la partida.

Tu saps com es juga a pilota? Jo tampoc, però no tinc massa interès en saber-ho la veritat. Cada vegada que vaig a un trinquet li pregunte a algú… “ai, i açò com va? és que no en tinc ni idea…” i sempre hi ha algun mascle disposat a explicar-t’ho. Has de tenir en compte que això als homes els encanta, tenir algú a qui poder-li demostrar tota la seua saviesa de pilotaire. Així que si fas com que l’escoltes mentre poses una cara extremadament exagerada de “oh, déu meu, eres l’home més sabut que m’he trobat en els últims deu minuts” i li somrius, ja el tens mig al pot. Sí, és tan fàcil com sembla.

Però no escric açò per explicar com lligar a un trinquet, això ja vindrà, ho faig des de la indignació. De veritat que no entenc com un esport tradicional tan nostre i amb uns cossos així com a protagonistes i que els trinquets no estiguen plens de dones mullant bragues.

Tampoc no entenc per què ningú no ha fet encara un calendari eròtic de pilotaris. Hi ha calendaris eròtics de bombers, policies, futbolistes, fallers, ames de casa… per què no de pilotaris? Cap dona i cap gai sense el seu calendari eròtic pilotari a casa! A mi em sembla una idea fantàstica per a popularitzar la figura del pilotari a les llars valencianes. No te’l compraries? Jo el necessite ja.

La meua iaia mai deia la paraula “polla” o “penis”, li deia “calendari”. Així que sí, m’agraden els calendaris.

Ací pots veure els expilotaris d’escala i corda. (‘Madurets’ interessants)

Ací els jugadors actuals d’escola i corda (quan ValNet actualitze els veuràs, no patisques).

I ací els de raspall.

A qui t’agradaria veure mig despullat al calendari?

Jo ja tinc els meus favorits, però no els diré per no influenciar-te. Vinga, guarda’t la vergonya a la tauleta de nit i vota pel teu pilotari favorit!

Lucrècia de Borja

Comparteix

Icona de pantalla completa