Diari La Veu del País Valencià
Govern de canvi – PSPV, Compromís i Podem mantenen una primera presa de contacte
Europa Press / València

Abans d’iniciar la trobada, els tres dirigents s’han mostrat confiats que hi haurà “un govern de canvi”, encara que no esperen que l’acord de governabilitat es puga tancar aquest dilluns en aquesta primera trobada.

En aquest sentit, Puig ha destacat que és necessari arribar a un acord “ràpidament” i formar un govern “sòlid, progressista i que done resposta a les tres crisis:, l’econòmica, la social i la política”. No obstant açò, ha recordat que es tracta del primer contacte entre els tres, per la qual cosa no creu que hui es puga decidir res.

Puig veu lògic que ell siga el president del Consell perquè el PSPV ha sigut “el segon partit més votat i el cinquè no pot condicionar res”, ha dit. Així mateix, ha indicat que treballarà per formar un govern “de centralitat” perquè no en vol un de “front ni de confrontació”.

Per la seua banda, Oltra s’ha mostrat convençuda que hi haurà “un govern de canvi” i ha afegit que el primer que ho ha entès és Alberto Fabra “que s’ha retirat”. No obstant açò, entén que: “primer hem de parlar de què farem, després de qui ho farà i finalment de qui presidirà”.

Preguntada pels mitjans, ha assegurat que Compromís manté “moltes coincidències amb Podem” i que “aqueixa manera d’entendre la política ha sigut la força més votada, amb 32 diputats”, en sumar els 19 de Compromís i els 13 de Podem.

Des de Podem, Antonio Montiel, que ha sigut de qui ha sorgit la iniciativa de la trobada i el primer a arribar, ha indicat que els valencians esperen “molt” d’aquesta reunió i creu que la conformació del nou govern “no es pot dilatar molt en el temps”.

“Els valencians esperen una resposta ràpida perquè si no, correm el risc que la il·lusió es transforme en inquietud i en certa manera en decepció”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa