Diari La Veu del País Valencià
Experts europeus analitzen hui les dinàmiques socioculturals a Benimaclet

RedactaVeu / València.

Més de cinquanta agents culturals i activistes europeus es reuniran en la Biblioteca Gregori Maians (Campus dels Tarongers) per a analitzar les dinàmiques ciutadanes i culturals en el barri valencià de Benimaclet. Aquest fòrum europeu porta per títol ‘Benimaclet Ready To Change’ i està organitzat per Relais Culture Europe i el grup de recerca en economia de la cultura de la Universitat de València (Econcult). L’objectiu és estudiar els processos emergents de transformació sociocultural, interactuant amb els agents locals que els activen i identificant tendències en clau global.

Ready to Change és un espai de debat democràtic a Europa que tracta d’animar i activar la transformació social i cultural de les ciutats. La seua primera activitat va ser en Ljubljana en 2010, en el marc del projecte Sostenuto. Des de llavors, diferents edicions s’han desenvolupat a Sarajevo, Roma i París, arribant ara a la ciutat de València.

Segons explica el professor Pau Rausell, responsable de Econcult, “des de fa anys se succeeixen en el barri valencià de Benimaclet dinàmiques ciutadanes que dibuixen un escenari de reconquesta possible de l’espai comú, així com d’un major apoderament de la societat civil per a la satisfacció del benestar individual i col·lectiu”. Aquestes iniciatives, afegeix Rausell, “es caracteritzen per la interacció entre expressions culturals i festives, les seues connexions amb la trama educativa, la reivindicació del patrimoni i la posada en valor de l’espai públic, un major protagonisme en la construcció de l’imaginari col·lectiu i la voluntat de fer seus els models de planificació urbana, harmonitzant-los amb l’entorn natural i la vida social”.

Comparteix

Icona de pantalla completa