Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV augura un futur de precarietat si no es produeix una millora real de l’ocupació
RedactaVeu / València

Pel al sindicat CCOO PV, les dades d’atur registrades al mes de maig mostren, una vegada més, la “feblesa” del nostre mercat de treball, instal•lat en la precarietat en la contractació i l’excessiva rotació, que té conseqüències en la consolidació de la pobresa i en l’augment de la desigualtat social.

“Seguim afirmant que el fet de tenir hui dia un contracte no comporta necessàriament poder cobrir les necessitats bàsiques”, recorda la responsable d’Ocupació de CCOO PV, Ana María García.

Malgrat la reducció de la desocupació, la major part produïda en el sector serveis (9.448 persones), quasi mig milió de persones continuen sense treball al País Valencià. Durant el mes de maig es van signar 143.652 nous contractes, un 8.89% més que al maig de 2014. Del total de contractes, solament el 7,7% han sigut indefinits.

Mentre l’atur cau en termes interanuals en un 9%, el nombre de persones beneficiàries de prestacions ho fa en un 12%. És a dir, la taxa de cobertura cada vegada és menor, i no aconsegueix ni al 50% de la població en desocupació. “És més que probable que les persones que no tenen cobertura no s’apunten com a demandants d’ocupació”, apunta García.

‘Un mal present i un futur pitjor’

La reducció de l’atur registrat no és suficient per a CCOO PV: “Hem de mirar més enllà de les xifres, que és on estan les persones, i veiem que on hi ha un mal present hi ha un pitjor futur. On s’instal•la la precarietat laboral es consolidarà la precarietat social”, afirma la secretària d’Ocupació i Formació de CCOO PV.

El sindicat entén que “no s’estan realitzant els esforços necessaris” perquè es produïsca una consolidació i millora real de l’ocupació.

Per a CC.OO PV, no s’apliquen les mesures necessàries perquè es done una profunda transformació del teixit econòmic i productiu, “i, sense ella, no podrem eixir de la crisi”. Segons el parer de CCOO PV, haurien d’implantar-se mesures que recuperen sectors productius que puguen generar ocupació i que generen estabilitat en el mateix.

Finalment, el sindicat critica la utilització dels diners públics per a programes que fomenten l’ocupació precària, que porta a maquillar les xifres i que solament aboca a la desocupació quan acaba.

Comparteix

Icona de pantalla completa