Diari La Veu del País Valencià
Ciudadanos: ‘Compromís s’ha vestit amb pell de corder però és pancatalanista’

Europa Press / Madrid.

El secretari general de Ciudadanos (C’s), Matías Alonso, ha criticat aquest dimarts que el candidat a la Generalitat pel PSPV, Ximo Puig, mantinga converses sobre “la possibilitat de pactar un govern” autonòmic amb Compromís. Al seu judici, Compromís “s’ha vestit amb pell de corder” però és “un partit pancatalanista que treballarà perquè s’entre en la dinàmica dels Països Catalans”.

Així, ha criticat aquest dimarts que, en les negociacions posteriors a les eleccions municipals i autonòmiques, el PSOE faça “una cosa i la contrària”, en mostrar-se favorable a pactar amb “separatistes” en alguns llocs de l’Estat espanyol i negant-se “radicalment” en uns altres.

“Em preocupa realment la incògnita dels grans partits”, ha dit durant una tertúlia en Gestiona Radio. Així, Alonso ha expressat la seua inquietud per “l’enroc que s’albira en el PP” en qüestions relatives a la regeneració democràtica, assenyalant que la imputació de dos consellers de la Comunitat de Madrid per delictes de corrupció demostra que “no s’acaba de netejar tot el necessari”.

Quant al PSOE, ho veu com “una incògnita fonamental” perquè “dirà una cosa i la contrària a deu quilòmetres de distància”.

Sánchez i Rivera acorden que els possibles pactes es faran a nivell territorial

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha reunit aquest dimarts amb el president de Ciudadanos, Albert Rivera, per a parlar de la situació política i han acordat que els “possibles acords” després de les eleccions del 24 de maig es realitzaran “a nivell territorial” i seran gestionats “pels líders territorials de cada partit”.

Segons han informat fonts socialistes, aquesta primera trobada entre Sánchez i Rivera s’ha desenvolupat durant dues hores i mitja, “en un clima de cordialitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa